Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou fotorecept
Foto: tinca
Vidím, následne po pridaní rcp, že už jedny krevety boli pridané, nevadí tak budú ďalšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1/2 ks menší |
|
na opečenie kreviet |
|
Suroviny na omáčku: | |
100 ml |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
|
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
2 KL |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Krevety pokvapkáme limetkovou šťavou a mierne rozmrazíme. Žltý melón si očistíme a nakrájame na kocky. Odmeriame si víno a očistíme cibuľu. Rozkrojíme si vanilkový struk a vyberieme vnútro, použijeme ho celý, aby mala omáčka výbornú chuť, nenahrádzame ho, je podmienkou tohto rcp. Na suchej panvici si opražíme do zlatova kokos.
-
3
Najprv si pripravíme omáčku. Na panvicu dáme víno a na drobno nakrájanú cibuľu. Necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. Potom pridáme kokosové mlieko, vnútro a celý vanilkový struk a všetky koreniny a ochucovadlá ako sú uvedené. Omáčku stále miešame. Nakoniec pridáme opražený kokos, ktorý nám omáčku aj zahustí, kúsok masla a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčku udržujeme v teple.
-
4
Na oleji /ja som použila arašidový, môže byť aj stolový/ si opražíme krevety, cca po 1´ z každej strany. Opražené krevety a žltý melón pridáme do omáčky a už len prehrejeme. Kto nemá rád s ovocím, tak ho vynechá !
-
5
Môžeme servírovať. Ja som zvolila indiánsku ryžu zmiešanú s klasickou v pomere 1:1, nakoľko táto ryža je veľmi aromatická, nechutí mi samostatne. Jednu chybu to malo, že som kúpila nelúpané krevety, čo som si nevšimla, no ale čo už. @2010 bude namietať, že by mali byť čerstvé, ale na tie u nás nemám šancu. Tak dobrú chuť!
-
6
Na večeru pre návštevu som robila znovu, už boli dobre rozmrazené, tak som ich vylúpala. Takže treba použiť LÚPANÉ krevety !! No a tu je ďalší obrázok.
1kg.