Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou fotorecept

tinca - fotkatinca, 18. septembra 2011
Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept)
Foto: tinca

Vidím, následne po pridaní rcp, že už jedny krevety boli pridané, nevadí tak budú ďalšie.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 ks menší
 na opečenie kreviet
Suroviny na omáčku:
100 ml
1 ks menšia
1 ks
1 ks
1-2 PL
1 KL
1/2 KL
štipka
štipka
2 KL
400 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krevety pokvapkáme limetkovou šťavou a mierne rozmrazíme. Žltý melón si očistíme a nakrájame na kocky. Odmeriame si víno a očistíme cibuľu. Rozkrojíme si vanilkový struk a vyberieme vnútro, použijeme ho celý, aby mala omáčka výbornú chuť, nenahrádzame ho, je podmienkou tohto rcp. Na suchej panvici si opražíme do zlatova kokos.

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv si pripravíme omáčku. Na panvicu dáme víno a na drobno nakrájanú cibuľu. Necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. Potom pridáme kokosové mlieko, vnútro a celý vanilkový struk a všetky koreniny a ochucovadlá ako sú uvedené. Omáčku stále miešame. Nakoniec pridáme opražený kokos, ktorý nám omáčku aj zahustí, kúsok masla a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčku udržujeme v teple.

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji /ja som použila arašidový, môže byť aj stolový/ si opražíme krevety, cca po 1´ z každej strany. Opražené krevety a žltý melón pridáme do omáčky a už len prehrejeme. Kto nemá rád s ovocím, tak ho vynechá !

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme servírovať. Ja som zvolila indiánsku ryžu zmiešanú s klasickou v pomere 1:1, nakoľko táto ryža je veľmi aromatická, nechutí mi samostatne. Jednu chybu to malo, že som kúpila nelúpané krevety, čo som si nevšimla, no ale čo už. @2010 bude namietať, že by mali byť čerstvé, ale na tie u nás nemám šancu. Tak dobrú chuť!

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na večeru pre návštevu som robila znovu, už boli dobre rozmrazené, tak som ich vylúpala. Takže treba použiť LÚPANÉ krevety !! No a tu je ďalší obrázok.

    Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Receptík máš pekný,ale mne by si s tým neulahodila,ale poznám ľudí,čo ich zbožňujú,ale si recept uložím...
ancicka
ja som krevety ešte nejedla.Ale raz by som chcela ochutnať,ale keby mi niikto dal už hotové.
palokuchki
Moze to byt chutne. Takuto omacku som este nemala. Prekvapilo ma ale, ze si krevety neocistila. Ako sa to potom je? Prepac, je to mozno hlupa otazka.
janger
@tinca , ved to nevadi, ze krevety uz boli pridane. Asi sme mali obe na ne chut :-). A tiez som pouzila mrazene...Aj tieto tvoje su iste velmi chutne. Niekedy ich vyskusam. Aj ta omacka sa mi velmi paci.
2010
@tinca , tolko receptov bolo pridanych az som prehliadol, pokial viem aj drahe Bratislavske restauracie pouzivaju zmrazene.Aj u nas mimo sezonu su chladene -cerstve tzv. zelene nerealisticky drahe + $ 25
1kg.
tinca
@danculka ak nemáš rada krevety môžeš miesto nich orestovať kuracie prsia na kocky,alebo na slížiky. Ale tá omáčka je úžasná, jedla by som ju aj samú len s prílohou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia