Krémová račia polievka
Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 18. februára 2021
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 18. februára 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi chvostom a hlavou, vyberieme mäso a odložíme ho. Račie schránky pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.
- 2
Vo vode, ktorú sme ochutili muškátovým orieškom, bobkovým listom a karí, asi hodinu varíme mrkvu, pór, fenikel a zeler. Potom pridáme opečené račie schránky, prilejeme biele víno a varíme ďalších 20 minút.
- 3
Dochutíme soľou a korením, scedíme a za stáleho miešania prilievame smotanu. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zavaríme do polievky, pridáme račie mäso. Dekorujeme račími chvostmi.
Tiež račia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nebude to také zlé, v menu sa píše že porcia tejto polievky stojí 5,50 € Kukni:
www.restauraciaafrodita.sk/marian_filo.html...
Jojo, tak to chodí, jeden jde pěšky, druhý se veze lodí.