Langoše trochu inak
Langoše asi každý pozná. Ja pridávam svoj recept. Možno bude chutiť .
Kuracie krídelká v sviečkovom župane
Keď mám chuť na sviečkovú bez hovädzinky, lebo ju máme zakázanú, a sú poruke kuracie krídelká,...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Hrášková polievka so syrom v slaninke
Navarte si rýchlu hráškovú polievku, ktorá už privoláva do kuchyne jar. Skvelo zasýti a vďaka...
Prsia na sezame s prílohou zelenino-ovocného nákypu
Príloha je trochu prácnejšia, ale môže sa jesť aj ako hlavné jedlo. V piatok sa...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Polievka z leča
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku....
Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...
Grilovaný hermelín s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
Rýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo...
Hríby v alobale
Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
Gratinované špagety
Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu, pór, šampiňóny a stopkový zeler...
Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu...
Zemiaky, kuriatka a šalotka s omáčkou z červeného vína
Pripravíme si všetky suroviny. Vyberáme čo najmenšie zemiaky a dôkladne ich umyjeme. Šalotku som mala...
Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...
Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.
Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...
Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...