Coq au vin - Kohút na víne
Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke.
- 2
V hrnci restujeme mrkvu a šalotku, pridáme kuracie mäso, víno zredukované na polovicu, gaštany, smotanu čerstvý tymian (celé vetvičky) ochutíme podľa chuti a podávame s opečenou francúzskou bagetou.
- 3
Náš tip: Coq au vin je francúzske národné jedlo. Hoci „coq“ znamená kohút a všetky originálne recepty vyžadujú jednoročného asi 3 kg ťažkého kohúta, aj v dobrých francúzskych reštauráciách kohúta nahradilo kurča.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu