Foto: tess
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko, vajcia, múku, cukor spolu zmixujeme. Pripravíme z toho tradičné palacinky (cca 10 ks). Potrieme ich ľubovoľnou náplňou - nutela, džem, tvaroh. Zvinieme ich a poukladáme na tanier.
- 2
Po dokončení palaciniek sa pustíme do orechovo-rumovej polevy. Z cukru pripravíme karamel-čiže dáme do hrnca písané množstvo cukru a nad miernym ohňom neustále premiešavame, až kým sa nám cukor nezačne zafarbovať do hnedasta. Následne zalejeme smotanou. Po zaliatí smotanou sa nám v hrnci vytvoria kúsky karamelu, ktoré z tade vyberieme, aby sme mali čisto len tekutú formu. Pridáme orechy a varíme ešte pár minút. Na záver pridáme rum (asi 1 štamprlík - teda podľa Vašej chuti)
- 3
Na naplnené palacinky nalejeme orechovo-rumovú polevu a na záver po miernom vychladnutí ich posypeme nastrúhanou čokoládou na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu