Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Závitky s lososom v bádenskej omáčke
Lazaňové pláty uvaríme v osolenej vode. Lososa nakrájame na tenké plátky, posolíme. Mangold (špenát)...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Bravčovina na fazuľke
Recept mám z časopisu dobré jedlo. K mojim obľubeným patrí preto lebo už nemusim k nemu...
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
Karfiolový šalát s mramorovaným vajíčkom
Výborná večera, ale i desiata, alebo olovrant.
Inovecká saláma s paprikou a cibuľkou
Papriku nakrájame na jemné julienne pásiky a cibuľku na malé kocky. Pečivo natrieme horčicou, poukladáme...
Zemiaky plnené údeným mäsom
Očistené zemiaky spolovice uvaríme, vrch odrežeme a vnútro každého zemiaka opatrne vydlabeme.
Šošovica s pomarančom
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)
Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Meatzza - mäsová pizza
Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní....
Vajcia v zemiakovej perinke
ponúkam vám ďalšiu bryndzovú dobrotku takto to volali moje deti často som to robila na večeru lebo...
Kuracie prsia so slaninou a pomarančom
Tento recept som vymyslel ja a ani som nečakal že mi bude tak chutiť :)
Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...
Rozkvitnutý fašírkový kvet s fazuľkovým prívarkom
Fašírku robievam často a rada, najradšej také malé jednohubky. Ak nie je k nim príloha,...
Sójový steak so zeleninou
Sójové plátky si dáme variť deň vopred , uvaríme ich do mäkka v takom silnom...
Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)
Reďkovková nátierka s kozím syrom
V miske zmiešame kozí syr s kyslou smotanou. Pridáme nivu nakrájanú na menšie kúsky, prelisovaný...
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....