Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...
Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu...
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Paradajkové a paprikové brusketky
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))
Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...
Bramborák trošku ináč
Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky...
Curry kyslá kapusta
Kapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, ...
Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf
Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, ...
Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...
Papa a la Huancaína
Peruánska špecialita, ktorej krása doslova spočíva v jej jednoduchosti. Výborná ako príloha, aj ako...
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Plnená paprika so sójou
Ahoj, pridávam recept, ktorý som dnes uvarila svojej rodinke a veľmi chutil : )))))))))
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Zemiaková roláda s kyslou kapustou a so slaninkou
Veľmi chrumkavá pochúťka vytvorená z plátkov zemiakov so syrom a jednoduchej plnky z kyslej kapusty, slaninky...
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského