Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko
Taký môj výmysel, omáčka inšpirovaná Zdeňkom Pohlreichom
Zapečná zelenina
dame si asi na 3 min uvarit do vody cerstvu mrkvu, karfiol, brokolicu. nechame vychladnut, pokrajame na...
Tika Masala
Na panvici rozpáliť olivový olej. Pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, zázvor, chilli papricky, ...
Brokolica v zemiakoch so syrom
Toto jedlo sme varili s dcérou veľmi dávno, teraz mi prišlo na um, že...
Tvarohovo-orechové vajcia
Z hore uvedených ingrediencií vymiesime cesto a necháme trošku postáť, , , potom vyvaľkáme na hrúbku...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Môj šalát s kuracím mäsom
Tento šalát som pripravila podľa toho čo sa doma našlo. Mala som chuť si dať na...
Mäsové guľky a la Varecha.sk
Robil som "Rezeň z pomletého mäsa" podľa receptu od -Zdezda- a pretože som čakal návštevu tak som...
Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú...
Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life). Tak som...
Pappardelle s pytliackou klobásou – internacional
Na Liptove som jedával výborné bryndzové halušky varené s malými kockami zemiakov; na Detve zas furmanské...
Párty rezníky
Dva druhy malých rezníkov akurát do ruky sú ako stvorené na akúkoľvek párty. Jedny sú pripravené...
Färg šalát
Farebný šalát s čiernymi olivami, fetou, zelenou fazuľkou a cherry paradajkami, zaliaty cesnakovou zálievkou....
Marinovaná žlutá cuketka s kurkumou
Cuketka může být i zelená, samozřejmě, ale žlutá se mi zdá chutnější.
Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....
Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)
Krupicové noky s bulgurem
Noky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky....
Slivkové knedle
Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom...
Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...
Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...
Zemiakové šišky bez lepku
Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť....
Chrumkavé mini zemiakové placky
Využite varené zemiaky na tieto vynikajúce mini placky. Budú skvelé len tak na chrumkanie alebo ako...
Kapustička s mäsovými haluškami pre delených
Je množstvo receptov, čí návodov ako variť kapustnicu. Túto som trošku prispôsobila delenej strave...
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Grilované prsičká z kačky
Grilovaná prsíčka z kachny. V mém jídelníčku se teď často objevuje drůbeží maso a tak aby to...
Májový cibuľový šalát s vajíčkom
Hlávkový šalát, jarná cibuľka, biela cibuľa, zelené olivy a oregano so základnou zálievkou z...
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...