Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami

phoebe24 - bez fotkyphoebe24, 24. apríla 2014
Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami
Foto: phoebe24

Viem, ze receptov na zapeceny baklazan tu je vela, ale chcem sa podelitc aj o moj kulinarsky pocin s touto zeleninou...

30 minút
príprava
30 + 10 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
250 g
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Baklazan prekrojime, narezeme, nechame odtiect a potom dame asi na 10 min predpiect do rozohriatej rury.

  2. 2

    Medzitym si uvarime srdiecka, staci len nakratko, brokolicu, nasekame cibulu a cesnak. Uvarene srdiecka potom poprekrajujeme a brokolicu nakrajame na mensie kusky.

  3. 3

    Predpeceny baklazan vydlabeme a jadro primiesame k zmesi z brokolice, srdiecok, cibule a cesnaku. Pridame este na kocky nakrajany syr. Tymto naplnime polovice baklazanu.

  4. 4

    Zvysok zmesi volne rozlozime do zapekacej misy. Vsetko potom jemne prelejeme olivovym olejom a na vrch posypeme slnecnicou. Pecieme asi na 20 min po alobalom a 10 min bez.

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavá kombinácia. Baklažán robím často, tak ho niekedy skúsim aj podľa tohto receptu.
mariamka
toto je naozaj odvazne, lebo je tu vela odporcov vnutornosti, viem si to predstavit,, uvarit srdcia v polievke a potom takto pouzit, a mozno nejaky aromatickejsi syr, balkan alebo nivu, to uz si zivo predstavujem :) recept pekny aj fotka pekna :)
fi0na
vnutornosti mozem ale tiez sa mi tam pyta nejaky syr a bylinka :) ale inak super napad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia