Rolované mleté mäso

lubicenuska - bez fotkylubicenuska, 5. júla 2011

Ahojte na vareche! Chcem sa s vami podeliť o tento recept, je to veľmi chutné a lacné jedlo.Mám ho od svojej mamičky.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1000g
4ks
4ks surové
50g
 (podľa chuti)
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mleté mäso vložíme do misky, pečivo do druhej misky, namočíme na malú chvíľu do trošky mlieka a vymačkáme.Rozbijeme vajcia, bielka dáme do mäsa a žĺtky do pečiva. Do mäsa pridáme majoránku,korenie a soľ, vypracujeme tak,aby sa bielky spojili dobre s mäsom. Plnka : Do misky s pečivom a žĺtkami pridáme slaninku,pokrájanú na malé kocky,nasekanú petržlenovú vňať, soľ a zamiešame. Na rovnú plochu položíme igelit,potrieme ho olejom a dáme vypracované mäso a rukou ho roztlapkáme,podľa veľkosti pekáča. Na mäso dáme plnku a zrolujeme. Pekáč potrieme olejom a rolku presunieme,igelit opatrne vytiahneme,podlejeme trochou vody,prikryjeme alobalom,alebo ak máme pekáč s pokrievkou tak s ňou. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme,pred koncom asi na 10min.odkryjeme a zapečieme do ružova. Podávame s ryžou a uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marienka44
@Lubicenuska ,mne by sa viac hodili k tomu zemiaky alebo obycajny zem. salat bez majonezy. Ale zaujimavé je to, ako sa to plni, teda ze rozky sa nepridavaju do masa. Asi to urobi mozaiku v priereze. :-) Aj hrasok mrazeny by sa do plnky mohol zakomponovat. Ukladam do KK.
stelli
ja si to tiež vyskúšam len do plnky ešte pridám strúhany syr lebo máme veľmi radi syr
evanaaa
Dobré to bude iste a aj s tou extra plnkou, len ani mne by k tomu ryža nepasovala, skôr tie zemiaky, veď ani k fašírke nejde ryža, ale ak to tak máte radi, je to iné.
sovka62
Mne by ryža asi tiež nepasovala, ale priateľka robieva fašírky, ktoré podáva s ryžou a rajčiakovou omáčkou, tak proti gustu žiadny dišputát.
kuchticka
Presne tak @sovka. Ja bych tiez k tomuto, iste chutnemu masu pridala zemiaky na akkolvek sposob, ale ak jim to chuti s ryzou, nech sa paci. Inak je to velmi pekny recept. Vdaka.
lubicenuska
Skúšala som k tomuto mäsku zemiaky aj zem.kašu,ale mojej rodinke to najviac chutí s ryžou a šalátom.Presne tak proti gustu žiadny dišputát.
zmmm
U nás k fašírke robím ryžu a tak to robievala aj moja maminka. Niekedy spravím zemiakovú kašu a chutí nám to aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia