Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak Zobraziť celý popisZ rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak od konkurencie, bolo preto pre mňa výzvou hodnou profesionála.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovocie ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Na panvici s masťou orestujeme najskôr dulu, potom pridáme hrušky a nakoniec jablká. Keď je ovocie mäkké, pridáme gaštany, zasypeme cukrom a skaramelizujeme. Ochutíme soľou a korením. Na druhej panvici a zvyšnom tuku zatiaľ ohrejeme krvavničky.
- 2
Šodó: Pivo a žĺtky vymiešame nad parou do peny, ochutíme soľou, korením a kajenským korením.
- 3
Ku krvavničkám naaranžujeme skaramelizované ovocie a opatrne prilejeme pivné šodó.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu