Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak Zobraziť celý popisZ rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak od konkurencie, bolo preto pre mňa výzvou hodnou profesionála.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
4 ks
3 ks
100 g
100 g
Pivné šodó:
2 ks
120 ml




Postup

  1. 1

    Ovocie ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Na panvici s masťou orestujeme najskôr dulu, potom pridáme hrušky a nakoniec jablká. Keď je ovocie mäkké, pridáme gaštany, zasypeme cukrom a skaramelizujeme. Ochutíme soľou a korením. Na druhej panvici a zvyšnom tuku zatiaľ ohrejeme krvavničky.

  2. 2

    Šodó: Pivo a žĺtky vymiešame nad parou do peny, ochutíme soľou, korením a kajenským korením.

  3. 3

    Ku krvavničkám naaranžujeme skaramelizované ovocie a opatrne prilejeme pivné šodó.

Diskusia k receptu

vcelka
Pánu bohu za chrbtom... ale z kulinárskeho hľadiska to stojí za to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia