
Fazuľový perkelt s párkom
je z jedného českého časopisu a zaujal ma a preto ho ukladám sem na Varechu a sú...

Tuniak so zemiakovou kašou
Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút...

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....

Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...

Jambalaya z klobásy
Nie, neľakajte sa, nie je to žiadna "zakázaná látka" :)) Je to iba obyčané slovenské...

Kuracie mäso medzi plackami
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky . Osolíme a opečieme na panvici s olejom a cibuľou...

Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....

Máriin Cottage Pie
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...

Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...

Bačove guličky
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť...

Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom
Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa,...

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...

Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na...

Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom
Vo svojej kuchyne experientujem s viacerými druhmi marinády. Klasickú predstavuje kombinácia „ČDD“ (napr. kečup, ...

Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

Lososové kúsky v pivnom cestíčku
Dnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som...

Pospolitý guláš s haluškami podľa J. Babilona
Guláš je pastierske jedlo (gulyás - pastier stáda) a pretože hovädzina bola vzácna a drahá, v...

Kuřecí prsa plněná baby špenátem s mozzarellou a smetanou
Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opláchnuté lístky špenátu, nasekaný česnek, krátce podusíme....

Plnené pstruhové roládky
Pred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file...

Bronco NFL Burger
Tento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú ...

Pečený cícer
Tento recept som objavila v časopise a dnes ho mám k večeri, poviem Vám že som to ochutnala...

Zadělávaná mrkev s rozpekama
Vzpomínka na školní léta v západočeském kraji. Ač jídlo obyčejné, je krajové a výborné...

Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...

Perkelt z kuracích stiehien na zelenom podloží
Pikantný perkelt nikdy nesklame! Teda, ako koho. Mňa, moju pred aj za „krv našej...

Pad Gra Prao
Recept pre stiplave jazycky! recept poznam od mojho svarga, ktory vari jedine thajsku kuchynu, toto...

Bieloruská bravčovinka
Bravčové stehno alebo karé naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime...