Pikantné kuracie stehno

stefanm - fotkastefanm, 13. decembra 2010
Pikantné kuracie stehno
Foto: stefanm

Kuracie mäso "zlahodnie" ak ho naložíme aspoň na hodinu do ochuteného mlieka.Recept je z knihy "Recepty zo Života" ale trochu upravený.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.Prekrojíme ich v kĺbe na hornú a dolnú časť.Obidva časti narežeme pozdľž kostí a nasolíme.Takto pripravené kúsky stehna vložíme na najmenej 1hod.do mlieka v ktorom sme rozmiešali roztlačeny cesnak a nadrobno posekaný feferónik.Potom ich obalíme v trojobale (múka,rozšľahané vajíčka,strúhanka) a vyprážame v rozpálenom oleji.Vyprážame najprv odkryte a po otočení prikryjeme a vyprážame pomaly aby sa stehna dobre prepiekli aj pri kosti.Podávame s dusenými zemiakmi ochutenými opraženymi prúžkami póru a paprikovou ryžou.

Diskusia k receptu

tatranka
Tam kde sa v jedle spomína cesnak,hrá toto jedlo u nás prím.Niečo podobné som robila v nedeľu na obed.No boli to kuracie prsia s cesnakom.Ukladám do KK.
janger
No tak o tom mlieku, to som nevedela. Iste vyskusam!
stefanm
na popud @marienka44 som hľadal ako sa maju správne vyprážať kuracie stehná.(mne je to jedno,len nech sú prepečené) a našiel som aj toto, .....žeby náhoda???

bozulka
Sú dobré aj takto,ale ja robím ako píše @marienka44 , keď sa smažia opačne potom zvlhnú a nie sú chrumkavé.Aspoň mne sa to zdá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia