Karfiolovo-zemiakový podlesník z rúry

fi0na - fotkafi0na, 31. marca 2014
Karfiolovo-zemiakový podlesník z rúry
Foto: fi0na

Keďže som lenivá stáť pri panvici, tak robievam podlesníky vždy v rúre. Chutia mi viac a sú aj zdravšie. Namiesto karfiolu sa dá použiť Zobraziť celý popisKeďže som lenivá stáť pri panvici, tak robievam podlesníky vždy v rúre. Chutia mi viac a sú aj zdravšie. Namiesto karfiolu sa dá použiť aj brokolica, cukina, baklažán alebo tekvica. Keď chcem sýtejšiu verziu, pridám šunku, salámu alebo údené karé. Fantázií sa medze nekladú :-)

2-4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 ks
5-6 strúčikov
5 PL
3 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Cibuľu nakrájame nadrobno a na panvici opražíme do hneda na troche olivového oleja. Zemiaky očistíme a nahrubo nastrúhame do misy.

  2. 2

    Potom k zemiakom postrúhame tiež nahrubo uvarený a vychladnutý karfiol, pridáme opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, ovsené vločky, vajíčka a dochutíme soľou a korením. Postupne pridávame múku a mlieko, aby zmes dosiahla hustotu cesta na podlesníky.

  3. 3

    Na papierom vystlaný plech rovnomerne vylejeme zmes a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Množstvo, ktoré som zvolila je na dva plechy. Pečieme dohneda 30-45 minút podľa hrúbky cesta. Podávam s domácou tatarkou, ktorú mám medzi receptami.

Diskusia k receptu

martamm
Aj mne sa recept páči, čoskoro bude na mojom stole :)
jjaasss
Tiez rada davam podobne zalezitosti upiect do rury. Nevedela som, co je podlesnik, ale skusila som a chutil celej rodine :) ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia