Foto: fi0na
Keďže som lenivá stáť pri panvici, tak robievam podlesníky vždy v rúre. Chutia mi viac a sú aj zdravšie. Namiesto karfiolu sa dá použiť Zobraziť celý popisKeďže som lenivá stáť pri panvici, tak robievam podlesníky vždy v rúre. Chutia mi viac a sú aj zdravšie. Namiesto karfiolu sa dá použiť aj brokolica, cukina, baklažán alebo tekvica. Keď chcem sýtejšiu verziu, pridám šunku, salámu alebo údené karé. Fantázií sa medze nekladú :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Cibuľu nakrájame nadrobno a na panvici opražíme do hneda na troche olivového oleja. Zemiaky očistíme a nahrubo nastrúhame do misy.
- 2
Potom k zemiakom postrúhame tiež nahrubo uvarený a vychladnutý karfiol, pridáme opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, ovsené vločky, vajíčka a dochutíme soľou a korením. Postupne pridávame múku a mlieko, aby zmes dosiahla hustotu cesta na podlesníky.
- 3
Na papierom vystlaný plech rovnomerne vylejeme zmes a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Množstvo, ktoré som zvolila je na dva plechy. Pečieme dohneda 30-45 minút podľa hrúbky cesta. Podávam s domácou tatarkou, ktorú mám medzi receptami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu