Teplé „tapas“ s kôprovým dresingom
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 24. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzí steak posolíme, okoreníme a opekáme na rošte po oboch stranách asi 4 minúty, dáme na pekáč a ten necháme prikrytý vo vyhriatej rúre na 80 °C päť minút. Bravčovú krkovičku pripravíme podobne ako hovädzie mäso a dáme ju do rúry k steaku.
- 2
Kuracie stehienka deň vopred naložíme do marinády z oleja, soli, čierneho korenia, kurkumy a čili. Opečieme ich na grile prípadne upečieme v rúre. Miniklobásky opečieme na grile – servírujeme s polovicou volského oka na porciu.
- 3
Šampiňóny obalíme v trojobale a vypražíme. Kôprový dresing pripravíme z kyslej smotany, ktorú ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a nasekaným kôprom. Bagetky nakrájame a opražíme nasucho. Potom ich pokvapkáme olivovým olejom. Bagetky rozložíme na servírovaciu dosku poukladáme na ne hlávkový šalát, pripravené mäso, klobásky, šampiňóny, prelejeme dresingom, prepichneme špáradlom a teplé podávame k studenému pivu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu