Teplé „tapas“ s kôprovým dresingom

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 24. júna 2014
Teplé „tapas“ s kôprovým dresingom
Foto: Ľuboš Pilc
20 ks
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
4 ks malé
4 ks
4 ks
1 téglik
2 ks
1/2 hlávky
2 ČL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Hovädzí steak posolíme, okoreníme a opekáme na rošte po oboch stranách asi 4 minúty, dáme na pekáč a ten necháme prikrytý vo vyhriatej rúre na 80 °C päť minút. Bravčovú krkovičku pripravíme podobne ako hovädzie mäso a dáme ju do rúry k steaku.

  2. 2

    Kuracie stehienka deň vopred naložíme do marinády z oleja, soli, čierneho korenia, kurkumy a čili. Opečieme ich na grile prípadne upečieme v rúre. Miniklobásky opečieme na grile – servírujeme s polovicou volského oka na porciu.

  3. 3

    Šampiňóny obalíme v trojobale a vypražíme. Kôprový dresing pripravíme z kyslej smotany, ktorú ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a nasekaným kôprom. Bagetky nakrájame a opražíme nasucho. Potom ich pokvapkáme olivovým olejom. Bagetky rozložíme na servírovaciu dosku poukladáme na ne hlávkový šalát, pripravené mäso, klobásky, šampiňóny, prelejeme dresingom, prepichneme špáradlom a teplé podávame k studenému pivu.

Diskusia k receptu

chutimi
Pani lektorka varenia a členka Gourmet klubu, to nespecifikovane hovadzie mate dobry kus overdone.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia