Pikantné šošovicovo-mrkvové placky

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 28. októbra 2015
Pikantné šošovicovo-mrkvové placky
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
0,5 kg
400 g
150 g
50 g čerstvý
0,5 kg surové
2 ks
100 g
 trošku
 niekoľko lístkov




Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme a scedíme, nastrúhanú mrkvu a pór opečieme na oleji a pridáme k šošovici spolu s nastrúhaným zázvorom a so zemiakmi.

  2. 2

    Potom pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva, premiešame a pečieme placky s priemerom 8 cm, centimeter hrubé. Pre istotu ich potom ešte dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 180 °C.

  3. 3

    Umytú cviklu zabalíme do alobalu a dáme do rúry piecť na 35 minút pri teplote 180 °C. Mäkkú cviklu ošúpeme a nakrájame na plátky.

  4. 4

    Na tanier nanesieme lyžicou tvarohový syr cottage, doplníme pečenou cviklou, rukolou, mladými cviklovými lístkami a navrch naukladáme placky.

Diskusia k receptu

x2445x
Čo znamená pečieme? Nie smažíme? Chcem to vyskúšať, no neviem čo znamená piecť a dopekať? Som začiatočník, prepáčte.
mesiar50
x2445x
Ja som recept pochopil tak, že autor si najprv tie placky dá piecť na oleji, ale sa obáva tých surových zemiakov, aby boli ok, tak potom tie placky dá ešte piecť do rúry na pečenie.Keď si nastrúhaš zemiaky na najmenšom oku strúhadla tak to pravdepodobne potom už nemusíš dopekať v rúre.Ahoj





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia