Hovädzie na víne fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 9. januára 2016
Hovädzie na víne (fotorecept)
Foto: js9mxd

Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku vína zo Silvestra a čo z to vzniklo uvidíte.

4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
100 ml
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si dôkladne odblaníme a osušíme, aby nám pri opekaní neprskalo.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si do hrnca rozpustiť masť a osolené a pokorenené mäsko opečieme zo všetkých strán.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a orestujeme ju.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je cibuľka hotová, pridáme k nej koreňovú zeleninu a tiež ju chvľlku orestujeme.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme zostávajúce koreniny, mäso a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia surovín.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver mäso vyberieme a pokrájame na plátky.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom a dochutíme podľa potreby cukrom.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s knedlou. Dobrú chuť.

    Hovädzie na víne (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
dobry rcp, ale toho vina by som dala viac a miesto zeleru chilli :-), naco cukor? myslim, ze radsej trochu dzemu brusnicoveho, alebo sipkoveho, alebo ribezloveho

Pridaj komentár k receptu: