Foto: js9mxd
Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku vína zo Silvestra a čo z to Zobraziť celý popisDnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku vína zo Silvestra a čo z to vzniklo uvidíte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si dôkladne odblaníme a osušíme, aby nám pri opekaní neprskalo.
-
2
Dáme si do hrnca rozpustiť masť a osolené a pokorenené mäsko opečieme zo všetkých strán.
-
3
Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a orestujeme ju.
-
4
Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.
-
5
Keď je cibuľka hotová, pridáme k nej koreňovú zeleninu a tiež ju chvľlku orestujeme.
-
6
Nakoniec pridáme zostávajúce koreniny, mäso a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia surovín.
-
7
Na záver mäso vyberieme a pokrájame na plátky.
-
8
Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom a dochutíme podľa potreby cukrom.
-
9
Podávame s knedlou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu