
Cestovina s hadomorom (čierny koreň)
V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

Lasagne mrkvovo-tekvicové
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...

Rýchla večera vegan chilli sin carne
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do...

Zemiakové lokše
Perfektná príloha k pečenej kačke alebo husi, výborná na plnenie restovanou pečeňou, ale aj na sladko s makom či lekvárom....

Grilované kuracie krídelká s rozmarínovým osúchom bez lepku a hummusom z červenej šošovice
Žiadne leto sa neobíde bez poriadnej grilovačky. Ani v našej bezlepkovej kuchyni to nie je inak....

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Fitness pizza
Chrumkavá pizza a to bez výčitiek, rýchla príprava a perfektná chuť, lepšia ako z pizzerie....

Zapečená ryža s brokolicou a so syrom
Táto zapečená ryža s brokolicou a syrom je jednoduchý, bezmäsitý recept, ktorý si pripravíte behom chvíľky. Recept je ideálny, ak už máte uvarenú ryžu a neviete, ako ju spotrebovať....

Hliva s kyslou kapustou a zeleninou
Dostali sme darom poctivú súdkovú kyslú kapustu. Rozlúčka so zimou nemohla dopadnúť lepšie... Menši trs...

Karé s broskyňami a cuketovými hranolčekmi
Ľahký recept na letné dni so štipkou exotickej chuti.

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Bryndzový osúch s oškvarkami bez lepku
Blíži sa čas grilovačiek a k nim sa vždy hodia domáce chlebíky alebo osúchy. Aj my máme pre vás dnes jeden skvelý tip na domáci bryndzový osúch s oškvarkami....

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....

Mrazené kozáky brezové s vajíčkami
Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac...

Ryžový nákyp
Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy . Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam...

Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...

Poézia večera
Pod týmto názvom som v jednom staršom časopise našla tento recept na palacinky s chutnou plnkou.

Zelenina pod perinkou
Chcela som spraviť niečo ako Pastierov koláč (Shepherd´s Pie alebo Cottage Pie), lenže varila som na...

Rösti zo sladkých zemiakov so strateným vajcom
Dochrumkava upečené švajčiarske rösti sú aj zo sladkých zemiakov fantastické. A ešte keď k nim pridáte...

Cuketové medailónky s mätovým dipom
Najskôr som chcela robiť klasické cuketové placky. Ale potom zrazu prišla prudká myšlienka, ktorá sa...