Foto: boise
Recept som našla na webe, mátal ma a nedal mi spať. Tak dnešný sviatočný deň patril jemu. Možno sa zapáči aj vám.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do misky dáme múku, maslo nakrájané na menšie kocky, nastrúhame cheddar (v recepte sa odporúčal drobivý syr, buď cheddar, alebo pecorino) a soľ.
-
2
Rozmiešame na "mrveničku".
-
3
Postupne pridávame 150ml studenej vody a vypracujeme cesto. Cesto dáme na hodinu do chladničky.
-
4
Na lyžici masla a asi dvoch lyžiciach olivového oleja podusíme na plátky nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme 2 kávové lyžičky cukru, tymián (mala som čerstvý, obtrhala som lístky z dvoch vetvičiek), oregano a opäť podusíme.
-
5
Kým sa cibuľa dusí, zmiešame strúhanku s parmezánom.
-
6
Keď je cibuľa zlatistá, odstavíme, dochutíme troškou soli a necháme vychladnúť.
-
7
Do vychladnutej primiešame strúhanku s parmezánom.
-
8
Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na asi 0,5cm hrubý kruh.
-
9
Na vrch dáme cibuľovú zmes, asi 3cm okraja necháme nepokryté.
-
10
Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska...
-
11
...a poukladáme na cibuľu.
-
12
Paradajky posypeme tymiánom (oholila som ešte jednu vetvičku), soľou, mletým čiernym korením a troškou cukru. Pokvapkáme olivovým olejom. Okraje cesta vyhrnieme a pozatláčame. Dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov.
-
13
Po cca 30tich minútach je hotovo. Okraje by mali byť chrumkavé.
-
14
Môžte podávať teplé, ale dobré je to aj vychladnuté. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu