Soté so zemiakovou plackou

anna30 - bez fotkyanna30, 18. augusta 2013
Soté so zemiakovou plackou
Foto: anna30

Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 PL
1 ČL
50 ml

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso pokrájame na rezance, na oleji podusíme cibuľu a opečieme mäso, posypeme korením, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Zahustíme podľa potreby múkou dochutíme soľou/ aj trochu chilli kto má rád pikantné/ a podávame na zemiakovej placke a môžeme ozdobiť aj lyžičkou kyslej smotany.

Diskusia k receptu

mirop
mor slovenskych restauracii, najcastejsie pod nazvom vazecka pochutka :D

afataga
@mirop tentokrat nemas pravdu, u nas to maju v jednej restike ako žilinska pochutka :-)
boxik
Prečo hneď kritika , ja som si to nedávno dal v reštaurácii a už ani neviem aký názov mali tam , ale tá kombinácia zo zemiakovou plackou mi veľmi chutila.
mirop
@atafaga samozrejme nazov sa podla regionu moze menit, ovsem ide o nehynucu klasiku (uz som to videl i pod nazvom prekvapenie sefkuchara a podobne) :D
alena45
neviem síce, aký je pôvod tohto jedla, soté v zemiakovej placke, ale určite by som si na tom pochutila viac ako na ponuke niektorých reštaurácií. Keď som to pripravila Írovi, tak sa oblizoval až za ušami. Myslím, že netreba haniť, nie je všetko dobré, čo je nové, a mnohí, ako aj ja, sa vraciame ku klasickým jedlám. Akurát to soté by som pripravila inak ako je v recepte uvedené.