Záver receptu som si vypožičala od @2010 a hoci som sprvu bola skeptická, musím potvrdiť, že je to super... Skúste!
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu so zelerom na tenké hranolčeky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na horúcom tuku speníme cibuľku a chvíľu podusíme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridáme mleté mäso a na silnom plameni oprážame, aby sa zatiahlo. Osvedčilo sa mi miešať ho drevenou vidličkou, aby nezostali veľké kusy, ale mäso sa pekne rozdrobilo.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Zmes posolíme, ochutíme mletým korením a dusíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pridáme petržlenovú vňať a podlejeme trochou vody.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu a ak je málo vody, ešte dolejeme.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Šupneme tam ešte hodnú dávku zelerovej vňate a prelisovaný cesnak.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Medzitým, ako sa mäso dusí, vo woku nasucho opražíme strúhanku. Treba dávať pozor, nech neprihorí a premiešavať, aby bola prepečená rovnomerne. Správne má na konci mať chuť pražených orieškov.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Na druhej panvici necháme vyškvariť na drobno pokrájanú slaninu, vyberieme z tuku a odložíme. Vyškvarenú masť použijeme na zápražku do karfiolovej polievky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Keď je mäso aj zelenina udusené, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, necháme prehriať. Ak máme priveľa vody, zahustíme múkovou zátrepkou, ale ja som nedávala, bolo to tak akurát.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Keď sme omáčku vypli, pridáme vo vlažnom oleji rozmiešaný cesnak, bazalku, oregáno a tymián a len poriadne zamiešame. Nevaríme.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Špagety uvaríme na skus. Ja ich varím 10 minút, potom vypnem, prikryjem pokrievkou a nechám dôsť ešte 7-10 minút. Scedené neoplachujeme.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Servírujeme s výbornou omáčkou, posypané opraženou strúhankou a vypečenou slaninkou. Nám chutili aj bez syra. Na druhý deň sme skúsili posypať trochou chuťovo výraznejším syrom (leerdamer), ale len trošku a milá strúhanka zvýraznila tú trochu syra tak, akoby sme tam mali celú kopu. Skúste. Dobrú chuť. :-)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@frezia , :-), no tak sa dvakrát tešíš, no :-)))