Foto: jody
Záver receptu som si vypožičala od @2010 a hoci som sprvu bola skeptická, musím potvrdiť, že je to super... Skúste!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu so zelerom na tenké hranolčeky.
-
2
Na horúcom tuku speníme cibuľku a chvíľu podusíme.
-
3
Pridáme mleté mäso a na silnom plameni oprážame, aby sa zatiahlo. Osvedčilo sa mi miešať ho drevenou vidličkou, aby nezostali veľké kusy, ale mäso sa pekne rozdrobilo.
-
4
Zmes posolíme, ochutíme mletým korením a dusíme.
-
5
Pridáme petržlenovú vňať a podlejeme trochou vody.
-
6
K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu a ak je málo vody, ešte dolejeme.
-
7
Šupneme tam ešte hodnú dávku zelerovej vňate a prelisovaný cesnak.
-
8
Medzitým, ako sa mäso dusí, vo woku nasucho opražíme strúhanku. Treba dávať pozor, nech neprihorí a premiešavať, aby bola prepečená rovnomerne. Správne má na konci mať chuť pražených orieškov.
-
9
Na druhej panvici necháme vyškvariť na drobno pokrájanú slaninu, vyberieme z tuku a odložíme. Vyškvarenú masť použijeme na zápražku do karfiolovej polievky.
-
10
Keď je mäso aj zelenina udusené, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, necháme prehriať. Ak máme priveľa vody, zahustíme múkovou zátrepkou, ale ja som nedávala, bolo to tak akurát.
-
11
Keď sme omáčku vypli, pridáme vo vlažnom oleji rozmiešaný cesnak, bazalku, oregáno a tymián a len poriadne zamiešame. Nevaríme.
-
12
Špagety uvaríme na skus. Ja ich varím 10 minút, potom vypnem, prikryjem pokrievkou a nechám dôsť ešte 7-10 minút. Scedené neoplachujeme.
-
13
Servírujeme s výbornou omáčkou, posypané opraženou strúhankou a vypečenou slaninkou. Nám chutili aj bez syra. Na druhý deň sme skúsili posypať trochou chuťovo výraznejším syrom (leerdamer), ale len trošku a milá strúhanka zvýraznila tú trochu syra tak, akoby sme tam mali celú kopu. Skúste. Dobrú chuť. :-)
@frezia , :-), no tak sa dvakrát tešíš, no :-)))