Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom
Pre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...
Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.
Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....
Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...
Chlebové cesnakové paličky
Do misky preosejeme muku, do nej zamiesame, sol, cukor a susene drozdie. Do...
Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...
Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom
Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej...
Kuracie srdiečka so smotanovo-chrenovou omáčkou s knedľou
Tento recept mám od mojej mamy a domáca knedľa k tomu, mňam.....
Veľkonočné šišky s rumom
Tvaroh, mak, lekvár, orechy a lesné ovocie skryté v kysnutom, piškótovom či...
Chrumkavý toast trochu inak
Fantastická obmena klasického toastu, ktorý sa hodí na raňajky, desiatu, alebo ako chrumkavý snack....
Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...
Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...
Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...
Sójové ragú so zeleninou a s hubami
Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.
Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu)....
Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...
Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame...
Halušky s lečom
Možno ste si práve povedali, že čo je to za recept. :-) Ja viem, halušky...
Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...