Foto: helasu
Tento recept mám z nejakej knihy alebo časopisu a spomenula som si na neho pri dnešnom nákupe keď som zbadala hlávky šalátu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny
-
2
hlávková šalát umyjeme a pokrájame na rezance
-
3
posolíme a necháme postať,medzitým si môžeme očistiť zemiaky na prílohu a dáme ich uvariť.Potom pridáme 4 vajíčka , prelisujeme cesnak .4 lyžice kopcovité struhánky, 2 lyžice polohrubej múky.pol lyžičky majorán ,čierne korenie
-
4
Všetky suroviny zamiešame a necháme chvíľku postať
-
5
Z tejto zmesi urobíme 8 ks fašírky ,ktoré obalíme v strúhanke
-
6
Takto pripravené fašírky vyprážame v oleji .Ja používam olivový olej iba malé množstvo a keramickú panvicu
-
7
hotové fašírky podávame s novými zemiakmi a zeleninovou oblohou alebo s tatárskou omáčkou
Zaujalo ma v komente @izabella929 , že zavára hlávkový šalát. Izka môžeme poprosiť o recept? Ale daj ho prosím ťa do receptov, aby bol "večný". Vďaka.
Chuti vyborne. Ja som ale robil s kelovych listov so sladkymi zemiakmi a avocadovou majonezou.