Zapečený karfiol

matus113 - fotkamatus113, 17. novembra 2009
Zapečený karfiol
Foto: Matus113

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.

4-5
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
200 g
150 g
300 g




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode ho predvaríme. Ošúpeme si nové zemiaky a umyjeme. Karfiol varíme pokiaľ nie je mäkký.

  2. 2

    Do zapekacej misy si nakrájame na kolieska zemiaky, okoreníme, osolíme a pridáme rascu. Pridáme karfiol, okoreníme, osolíme. Pridáme šunku nakrájanú na kúsky. Pridáme 15 dg nastrúhaného syru. 200 gramov smotany na šľahanie zmiešame s jedným vajíčkom a pridáme trocha mlieka. Opäť osolíme a okoreníme. Polovicu smotany nalejeme na pripravené jedlo. Potom nakrájame zvyšok zemiakov navrch, vrchnú vrstvu posolíme pridáme rascu, soľ, syr.

  3. 3

    Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. Pečieme hodinu.

Diskusia k receptu

Vymazať
slonik2
je to vyborne robievam to podobne s besamelom a vrch posypem parmezanom, ale bez zemiakov
Vymazať
63erykha
celkom sa mi páči tento recept, jednoduchý a páči sa mi , že aj zemiaky sa spolu pečú, nemusím ich zvlášť pripravovať, skúsim ho...
Vymazať
tomas2009
NESKUTOČNE DOBRÉ!!!!!!!vypadá to obyčajné ale je to naozaj VÝBORNÉ, vynikajúca chuť zemiakov, keď sa pečú takto spolu, aj moj chlap, ktorý skoro vždy všetko " ofrfle " zjedol všetko a dokonca tento receptík pochválil.
Vymazať
hajkah
Idem ho dnes vyskúšať, iba sa mi zdá, že ak sa dajú surové zemiaky (ja dávam trochu predvarené), tak sa to bude dlho piecť, aby zmäkli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia