
Penne so špenátom a sušenými paradajkami
Tieto penne som jedla v jednej reštaurácii/jedálni a nakúkala som spoza pultu kuchárovi do hrncov. Odvtedy...

Plnená paprika
Klasické obľúbené jedlo, na ktorom sme vyrastali :-) Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný obed či...

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....

Jelení rezeň na maďarský spôsob
Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme,...

Cestoviny s brokolicou
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností......

Mäsové lasagne
... tieto skvelé cestoviny sa dajú pripravovať so zeleninou, mäsom, ovocím, hubami a všeličím...

Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme...

Bezlepkové palacinky
Preosejeme Cake mix, aby v ceste nevznikli zbytočné hrudky. Pridáme soľ, vanilínový cukor, ...

Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom
V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže...

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo...

Pečené zemiaky - bryndza - slaninka
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...

Kuracie mäso s cestovinami
Ja milujem cestoviny, priateľ mäso. Tento recept je takým kompromisom medzi našimi chuťami a obaja...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle...

Kyslé ryby z kapra
Takto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu...

Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...

Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke
Táto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej...

Hráškové rizoto s krevetami
Opäť jeden môj obľúbený recept na rizoto. Pôvodný som získala od Oliviera, ale stále...

Kuracie nugetky
Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete...

Kurča s hubovou plnkou
Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.

Loštický řízek
Mám ráda "voňavé" sýry a všechno, co s němi nějak souvisí. Před časem jsem...

Kuracia nátierka
Ked ostane z kuracieho masa, tak na druhy den robim vyprazanu ryzu, taka azijska verzia...

Gözleme s cuketovo-syrovou plnkou
Výborné a jednoduché jedlo, plnené tentoraz s cuketovou plnkou :-) Odporúčam vyskúšať, určite neoľutujete....

Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele
Mäso: Umytú bravčovú krkovičku vcelku osolíme, posypeme rascou a dáme na pekáč, kde sme naliali...

Diabolské rezne
obľúbené na obed alebo aj večeru od mojich rodičov, určite ho poznáte, v jednoduchosti je...

Zelerovo-kurací šalát
Tento šalát je výborný, kto vyskúša, neoľutuje. Dá sa jesť studený, ale aj teplý, s prílohou, ale...

Zemiakové šúľance s údeným mäsom
Ak vám ostal kúsok z veľkonočnej šunky alebo len tak pre inšpiráciu, čo uvariť...

Zeleninové fašírky bez lepku
Pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí si dnes povedali, že si dajú niečo...

Mäsové guľky v kapustovo-paradajkovej omáčke na víne Chardonnay
Jednoduchý obed z guliek z bravčového mäsa v kapustovo-paradajkovej omáčke. Čo je výnimočné, celé jedlo...

Jánošíkova plnená taška
Recept sme si vymysleli sami doma. Manžel mi rozprával, akú by mal predstavu a ja...

Netradičný zemiakový šalát
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi...

Bryndzový posúch
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný...

Zapekané sladké zemiaky
Sladké zemiaky zapekané so zeleninou. Na spôsob francúzskych zemiakov.

Konfitovaná kachna se zelím a knedlíkem
Konfitování (vaření v tuku) se jako úprava kachního nebo husího masa dříve používalo hlavně jako jeho konzervace,...