Foto: proste0monika
Taký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý Zobraziť celý popisTaký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý kôpor, rozmarín a tymian.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cuketu, zemiaky a fenikel si dobre umyjeme a očistíme-nešúpeme. Pokrájame na menšie kocky a vhodíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme podľa chuti a pridáme bylinky, čerstvé alebo sušené (odporúčam hlavne rozmarín), pretlačený cesnak a dobre premiešame. Neprikryté dáme piecť asi na 180 stupňov kým všetko nezmäkne.
- 2
Pór si umyjeme a použijeme pár celých, vrchných listov, ktoré nakrájame na tenk pásiky. Na panvici si rozpálime trošku olivového oleja a pór osmažíme, tak aby nám nezačal hnednúť a nezhorkol. Potom odstvavíme, pridáme smotanu (ja som dala ovsenú, je tak jemne sladká a velmi sa do tohto receptu hodí), soľ a biele korenie a rozmixujeme na krémovú omáčku.
- 3
Keď máme zemiačky s cuketou a feniklom mäkké, zalejeme ich omáčkou, premiešame a dáme ešte na pár minút zapiecť a môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skvelé by to bolo aj kokosovým mliečkom.....možno aj zapečené so strúhaným kokosom, no, uvidím, čo nakoniec pridám....