Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku fotorecept
Foto: sracz
Je tomu už viac ako 33 rokov, čo som vymyslel tento „presvedčovací variant“ pre svoju dcérku – Bábiku. Dôkladne si dala záležať, a to Zobraziť celý popisJe tomu už viac ako 33 rokov, čo som vymyslel tento „presvedčovací variant“ pre svoju dcérku – Bábiku. Dôkladne si dala záležať, a to už od malilinka, na kvalite mäsa. Nesmelo obsahovať žiadne prerastané časti, slaninu, loj, kožu, chrupavky a iné, podľa nej, nechutné „veci“. Uznal som jej nároky, ale som aj „šporovlivý" a tak vznikli moje lahodné lahôdkové nátierky. Nimi som „zabodoval“ aj u jej detí, mojich milovaných dvojčiat, čvorgľov, levov z Jazera, Lillynky a Samka i ostatných „kostošov".
porcií
príprava
Suroviny
500÷600 g, z polievky |
|
Varená zelenina: | |
0,5 ks |
|
0,5 ks, (turnipe) |
|
0,25 ks |
|
0,25 ks, buľva |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa potreby za hrsť, , zelerová vňať a stonky |
|
2 ks, na tvrdo |
|
2 ks, varené z vajíčok |
|
1 ks, veľká |
|
2÷3 PL, doma zavárané (Salsa) |
|
2 PL |
|
3÷5 PL, lahôdková čerstvá (syr tavený Bambino) |
|
2÷3 PL |
|
g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
na pracovný stôl pripravím všetky ingrediencie a zostavvu kychyňského robota (mixéra) na dosah rúk.
-
2
zvlášť starostlivo preberiem mäso z polievky (tentoraz som mal hovädzie predné, prerastané rebrá, chvost a dva kuracie skelety); pozor na kosti_čky!
-
3
podobne aj varenú zeleninu (množstvo nie je potrebné „preháňať”, lebo výsledný produkt by bol riedky), spolu s petržlenovou a zelerovou vňaťou i 2÷3 krátkymi „rapíkmi” zeleru.
-
4
korenín nepotrebujem veľké množstvo, používam produkty z polievky, pokiaľ pripravujem nátierku iba pre deti, postačuje jemný kečup a tavený syr Bambino; ak iba pre dospelých (ako v tomto mojom prípade) nahradím ich Salsou, lahôdkovou majonézou a dochutím čerstvým MČK; ak pripravujem pre obe vekové kategórie miešam pre každú zvlášť v oddelených jenských misiach!
-
5
mixoval som v menších dávkach (na 4 razy), pre každú som jednotlivé ingrediencie pokrájal na menšie kúsky a hotovú masu uložil do pomocnej misy, premiešal a na záver dochutil soľou a MČK.
-
6
lahodnú chuť som zvýraznil pridaním 3÷4 PL majonézy, opäť premiešal,
-
7
kuchyňskou „špachtľou” uhladil, ozdobil čerstvou petzržlenovou vňaťou a jahodami a na pár hodín (prikryté celofánovou fóliou) uložil do chladničky.
-
8
Servírovanie: tak v tomto prípade sa môžem naozaj „predstaviť či predviesť” ako majster improvizácie. Touto nátierkou sa dajú naplniť a ozdobiť vajíčka na tvrdo, paradajky, paprika, čerstvé uhorky, ovocie a ovocné misy, salámové a šunkové „rolky i ružičky” a inšó, alebo
-
9
natrieť na rohlíky, žemle, hrianky, toasty, obložené chlebíky či priamo na „burkovčak” chlebíka a na povrch pridať čerstvé MČK z „peprovacej bazuky” (toto je pre mňa!), alebo
-
10
pre rôzne spoločenské, súkromné aktivity i chvíle s „pochúťkou” vo dvojici, na stôl so slávnostným prestieranim:
aj my radi natierky a hlavne ak ostane pecene maso- luto je ho nedojest v inej forme.
?? - " tavený syr Bambino"- aky pouzivas tu taveny- lebo tavene dostaneme iba europske v deli obdhodoch.
Dik.....svetlomodrokrasne.......
z jednoduchých vecí vedel vytvoriť pre nás rôzne "cudzokrajné"
delikatesy. Vďaka, ozaj je to super.