Kuracia roláda s brokolicou

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 14. júna 2012
Kuracia roláda s brokolicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, väčšie
200 g
200 g
300 g
300 g čerstvé
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kurča vykostíme (na jednu roládu môžeme použiť aj polovicu kurčaťa). Kurča zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na plát mäsa naukladáme plátky šunky.

  2. 2

    Syr nastrúhame, pridáme malé ružičky brokolice, opečené šampiňóny a všetko spolu zľahka premiešame. Zmes uložíme na plát šunky a všetko zrolujeme (aby sa roláda počas pečenia nerozpadla, zviažeme ju niťou).

  3. 3

    Olej, mletú papriku, rascu a soľ spolu vymiešame a potrieme roládu. Roládu podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia polievame výpekom.

Diskusia k receptu

modrykamen
Prečo ešte kura nevykosťujam? Bojím sa, či si nahováram, že nemám čas, alebo som lenivý. Ale teraz v nedeľu sa do toho pustím. Tá plnka podľa mňa nemá chybu. Ďakujem za inšpiráciu. Týmto obohatím svo receptuár.
medulienka122
keby mi tak niekto vykostil:-)) je to fuška, pri tom sa nesme pretrhnúť koža, aby plnka nevytiekla, ale ináč je to parádny nedeľný obed...
tatranka
Krásny a chutný recept.Ukladám si ho.Určite ho nebudem mať taký krásny ako ty,ale budem sa snažiť.Mám rada pekne farebne upravený tanier.
cica2
úvodné foto je krásne a aj recept lákavý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia