Kuracia roláda s brokolicou
Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 14. júna 2012
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 14. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené kurča vykostíme (na jednu roládu môžeme použiť aj polovicu kurčaťa). Kurča zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na plát mäsa naukladáme plátky šunky.
- 2
Syr nastrúhame, pridáme malé ružičky brokolice, opečené šampiňóny a všetko spolu zľahka premiešame. Zmes uložíme na plát šunky a všetko zrolujeme (aby sa roláda počas pečenia nerozpadla, zviažeme ju niťou).
- 3
Olej, mletú papriku, rascu a soľ spolu vymiešame a potrieme roládu. Roládu podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia polievame výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu