
Čevabčiči z troch druhov mäsa
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho. ale teraz som dostala chuť, lebo mám...

Falošná hovädzia polievka
Zdravá letná verzia falošnej hovädzej polievky - ale mäso nehľadajte

Polievka Hladká Ančka
Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, ...

Polievka zo zelenej zeleniny
Nevedela som ako nazvať túto polievku. Použila som zeleninu hlavne zelenej farby, ale názov zelená...

Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej...

Škoricová kaša s medovým kokosom
Milovníci škorice každého veku si na tejto kaši určite pochutia, navyše je posypaná na mede opečenom...

Hubová polievka s čiapočkou
Aj takto si môžeme ozvláštniť slávnostnú večeru, nemusí byť vždy klasika.

Paleo chilli con carne
Tento recept je v podstate akoby chilli cone ale bez strukovyn ale zato s paradnym chorizom.

Grilované marinované tofu so sezamom
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote....

Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.

Ukrajinske žarko
Kedže pracujem v reštauracii a tento recept velmi chuti nasim klientom tak som sa rozhodol že sa...

Domáce bravčové pliecko na ananáse
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné... bravčové pliecko na ananáse. veľmi chutné. ananás a...

Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami
Vykostené kuracie stehná pokrájame na kocky, pásiky... a dáme marinovať do dresingu, peperoncína a cesnaku....

Briam
Zapečené baklažány, zemiaky, paradajky a cukety na grécky spôsob. Ľahké a chutné jedlo ako...

Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských...

Bylinková nátierka
Balkánsky syr som popučila vidličkou, dala do misky, pridala som tvaroh a vymiešala, pridala...

Bryndzovo-zemiakové placky
zemiaky milujem . a bryndza mi chutí velmi v takejto kombinácií, tak dufam že aj...

Jarná zeleninová polievka s bezlepkovými haluškami
Či na obed alebo na večeru, dokonca v niektorých krajinách aj na raňajky - polievka je vždy dobrý nápad....

Pečené kuracie krídelká
Jednoduché a rýchle jedlo. Hydinu robím dosť často a práve opekané a grilované kuracinky nám chutia....

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso...

Arrabbiata - omáčka
Najednoduchšia a najrýchlejšia omáčka lahodná troška ostrá:)... ale na rýchlu večeru ako stvorena:)

Pizza bez lepku
Tí ktorí sú odkázaní na bezlepkovú diétu mi dajú za pravdu. Pizzerií je veľa, ale...

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine
Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej...

Lokše so slivkovým lekvárom a makom
Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame, prípadne prelisujeme. Necháme ich vychladnúť, pridáme múku, soľ...