Foto: garanco
Tento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom". Budem rada, ak niekto tento recept vylepší a Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom". Budem rada, ak niekto tento recept vylepší a doplní ho ďalšími prílohami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na buchty: | |
500 g |
|
20 g (pol kocky) |
|
400 ml |
|
|
|
Mäsová zmes: | |
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
všetko podľa chuti |
|
Na poliatie: | |
|
|
1 väčšia |
|
asi 50 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto zapravíme kysnuté cesto a necháme ho dobre nakysnúť.
- 2
Z mletého mäsa, vajcia, soli a korenín podľa vlastnej chuti dobre vymiesime zmes. Asi jednu tretinu zmesi popražíme na troche oleja aspoň 5 minút, aby sa mäso zafarbilo dobiela. (Možno, že by ho ani nebolo treba popražiť, ale som sa bála, aby potom nebolo surové). Necháme vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme mäsovou plnkou. Vytvarujeme z neho podlhovasté šišky...
- 4
... ktoré necháme dobre podkysnúť. Zatiaľ zo zvyšnej mäsovej zmesi upečieme menšie fašírky.
- 5
V malej nádobe zľahka skaramelizujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme čerstvé maslo a krátko prepražíme.
- 6
Buchty uvaríme na pare, ako sme navyknutí (ja som varila 8 minút). Polejeme maslom s cibuľkou. Takto vyzerá buchta v reze:
- 7
K buchtám som pridala fašírky a podávala som s kapustovo- cviklovým šalátom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ozaj nezabudni na @afataga a urob preňu aj z chilli papričkou strede fašíročky.
..pekný deň vám ,,kočky,,