Parené buchty plnené mäsom fotorecept

garanco - fotkagaranco, 24. februára 2013
Parené buchty plnené mäsom (fotorecept)
Foto: garanco

Tento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom". Budem rada, ak niekto tento recept vylepší a doplní ho ďalšími prílohami.

4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto na buchty:
500 g
20 g (pol kocky)
400 ml
Mäsová zmes:
500 g
1 ks
všetko podľa chuti
Na poliatie:
1 väčšia
asi 50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto zapravíme kysnuté cesto a necháme ho dobre nakysnúť.

  2. 2

    Z mletého mäsa, vajcia, soli a korenín podľa vlastnej chuti dobre vymiesime zmes. Asi jednu tretinu zmesi popražíme na troche oleja aspoň 5 minút, aby sa mäso zafarbilo dobiela. (Možno, že by ho ani nebolo treba popražiť, ale som sa bála, aby potom nebolo surové). Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme mäsovou plnkou. Vytvarujeme z neho podlhovasté šišky...

    Parené buchty plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... ktoré necháme dobre podkysnúť. Zatiaľ zo zvyšnej mäsovej zmesi upečieme menšie fašírky.

    Parené buchty plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V malej nádobe zľahka skaramelizujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme čerstvé maslo a krátko prepražíme.

    Parené buchty plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Buchty uvaríme na pare, ako sme navyknutí (ja som varila 8 minút). Polejeme maslom s cibuľkou. Takto vyzerá buchta v reze:

    Parené buchty plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K buchtám som pridala fašírky a podávala som s kapustovo- cviklovým šalátom

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

afataga
to si dobre vymyslela, moje vylepsenie by bolo v sulade s mojou uchylkou :-) pridala by som chilli, a tu cibulu by som robila na masti a viac cibule
mracik9
Prečo nie,mne chutí k mäsu knedľa plnená lekvárom,tak toto musí byť tiež dobré.
sisuk
ja by som cibuľku osmažila tiež na masti ako @afataga , (prípadne na vyškvarenej slaninke) a pridala aj sudovú kapustu... A do plnky chilli, hodne chilli...
cesminaz
Vyzera to fakt chutne,dobry napad :-) a iste bysa dali upiect aj v rure,ukladam :-) dakujem
gordonko
... ak mi dávaš priestor na fantazírovanie možno by som jeden napad mal ....... najskvôr si urobiť fašíročky a tie dať do kysnutého cesta a podávať to s kapustou
ozaj nezabudni na @afataga a urob preňu aj z chilli papričkou strede fašíročky.
..pekný deň vám ,,kočky,,
garanco
Ďakujem za komentáre :-)) , tá cibuľka na masti, či na slaninke je dobrá, ale s chili sa kamarátim iba tak s niekoľkými zrnkami do mäsa. @cesminaz , z trošku na tenšie vyvaľkaného cesta som robievala "pirôžky" - trojuholníčky a vyprážala v oleji, podávala s kyslou smotanou, iste aj v rúre by boli dobré - nie až také mastné.
afataga
upiect v rure je tiez dobry napad a @gordonko dakujem za starostlivost, nemozem si pomoct, mam rada chilli skoro vsade, dokonca aj v cokolade
evanaaa
Zaujímavé, vždy si myslím, že už sa všetko vymyslelo, ale nie je to tak, fantázia mnohých z vás stále pracuje- a tu je výsledok! A dobrý, jedlý.