Žvan žužu

babkamt - fotkababkamt, 13. januára 2012
Žvan žužu
Foto: babkamt

Keď si chcem uľahčiť varenie , tak si naložím mäso dopredu. Na druhý deň si pripravím ryžu alebo zemiaky a bleskovo mám navarené.

Suroviny

700 g
3 PL
3 ks
2 PL
2 PL
1 ks väčšia
0,5 KL
0,5 KL
2 KL (na zahustenie)
1 ks




Postup

  1. 1

    Karé som pokrájala na rezne. Jemne som ich naklepala.

  2. 2

    V nádobe som rozmiešala olej, sójovú omáčku,cibuľu som nastrúhala,pridala som nakrájanú feferónku , pol kávovej lyžičky cukru, pol kávovej lyžičky soli , vajíčka a dve kávové lyžičky Solamylu alebo maizeny.

  3. 3

    Všetko som dobre premiešala. Do uzatvárateľnej nádoby som ukladala natreté mäso. Nechala som odstáť do druhé dňa. Spravila som ryžu. Mäso som na troche opiekla a obed bol bleskovo na stole.

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
dobre masko!!!
radulienka
Toto jedlo je určite veľmi chutné, určite ho budem čoskoro robiť, ale odkiaľ je ten názov? Nemá to byť šuej ču žu, čo znamená čínsky opekané mäso, obyčajne nakrájané na rezance, ale inak podobný postup. Je tu už jeden podobný recept s podobným názvom Žuvam žužu, zrejme sa to prenáša od jedného k druhému a nik to nepozná, ako sa to píše, pozri
 www.cinsky.cz/index.php?page=comments&id=183...
〈=cs


tatranka
Šikovná a múdra gazdinka.Aj ja mám rada naložené mäsko.To zachráni vždy nečakanú situáciu.Mäsko je lahodné,chutné mäkké.
hubata
Nad slovensko-čínskym názvom tejto dobroty z Chorvátskeho Grobu sa netrápim, lebo mäsko je z @babkamt chlieva, cibuľa a feferónka z jej záhrady, sójová omáčka z Vitany. Vnúčik keď zistil čo to je za dobrotu si to z čínštiny preložil do gróbštiny a nazval to detsky: žvan žužu čo v preklade znamená: "babka uvar mi ten veľký kus mäsa a ja ho už požužlem".
Praktický recept, dá sa aj zamraziť a v čase nečakaného prepadnutia hladnými vnúčikmi sa po ňom len zapráši.
babkamt
radulienka, tento recept mám zapísaný v starej písanke. Tu som si po svadbe začala písať recepty. Už neviem kto mi ho posunul. No dostala som ho pod týmto názvom.Nezáleží na názve , ale chuti mäsa. A to je výborné. Dobré na tomto recepte je , že ho môžeš mať v chladničke aj týždeň. Ovšem , keď sa nezje skôr.
marienka44
@Babkamt , v rozpise su aj 3 vajicka. Co s nimi? V popise nie su spomenute. :-) Mozno idu do tej marinady. Ale surove vajicka vydrzia tak dlho?
používateľ nemá avatar
dry
dry
@Babkamt : žvan žužu si pridala už 17.mája 2011. Ktorý je lepší?
kucharecka123
Poprosím odpoveď na tie 3 vajíčka, čo sú v rozpise , ale v recepte nie sú, idú do oleja - marinády, alebo je to omyl?
používateľ nemá avatar
dry
dry
@kucharecka123 : Všetky suroviny treba zmiešať aj vajíčka a do rozmiešanej marinády vložiť na slížiky pokrájané mäso a dobre premiešať. Mäso pečieme na oleji z oboch strán. Do oleja vložiť za malú naberačku marinovaného mäsa a roztlačiť ako keď pečieme placky.
babkamt
kucharečka123, vajíčka idú do marinády.
marienka44,áno v chladničke to vydrží pár dní, nepokazí sa a máš rýchly obed . Mäso dávam aj o omáčke.
babkamt
dry, často robím marinády. Aby neboli stále rovnaké , tak ich obmieňam. Treba vyskúšať, lebo každému chutí niečo iné. Receptov na marinové mäsá mám viac.
babkamt
dry , áno máš pravdu , ale tam som krájala mäso na slížiky a nedala som do marinády vajíčka.
modrykamen
Keď majú prísť vnúčatá, takto si predpripravím mäso, obed je raz dva hotový a plne sa môžem venovať drobcom.
babkamt
@modrykamen veru , drobcom sa treba plne venovať. No detičky čakajú , že im babička pripraví niečo chutné na obed.Šikovná babička vie ako na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia