Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Bol to rýchly recept, ktorý mi povedal v skratke otec-kuchár, ale ja som si ho...
Mrkvová krémová polievka
Polievka krásnej oranžovej farby, jemnej sladkastej mrkvovej chuti.
Cuketa plnená mletým mäsom
Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa...
Šťavnatý slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Tento koláčik robievala moja stará mama, ja som si ho obľúbila, lebo je veľmi jednoduchý,...
Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Aj keď mám toto jedlo medzi najobľúbenejšími a môžem ho jesť kedykoľvek, na chuť mi prichádza...
Fazuľový prívarok
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to...
Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...
Zapečené kuracie prsia
Do zapekacej misy striedavo ukladáme cibuľu, mäso, cibuľu, slaninu nakrájanú na plátky, cibuľu a stále striedame až...
Fašírka pečená v celku
Receptov na fašírky je tu veľa, ale každý je v niečom iný, či v postupe, alebo v surovinách. Pridávam tentokrát ten môj....
Hovädzie mäso na šťave
Takto pripravovala mäso na šťave mama mojej najlepšej kamarátky. Je tomu síce už vela rokov, ...
Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...
Kuracie soté a la Grande
Toto je receptík, ktorý mám veľmi rada pre jeho výbornú chuť . Okrem toho je...
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.
Kelový prívarok s opekačkou
Prívarok patrí medzi jednoduché, rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo. rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,...
Špenát z mrazeného špenátu
Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám...
Tatarák, ako ho robím pre nás ja
Zelený štvrtok `64 – reštaurácia Grand, oproti železničnej stanici v Žiline – za stolom žižkovec, ...
Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno,...
Jelení guľáš
konečne som sa dostala k jeleniemu mäsku a tak sa doma vyvárajú dobrotky. Zaručený úspech má...
Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....
Buchty na pare
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, ...
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť.....
Šišky mäkučké aj na druhý deň
Dlho som hľadala a skúšala veľa receptov na tie najlepšie šišky. Tento recept robím už dlho...
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Talianske lasagne
Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v...