Foto: kajusiqq
Tento recept ma naučila mamina:)........na východe sa robí takto no videla som aj inak bez ryže ale toto je myslím chutnejšie:))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 listov |
|
250-300 g |
|
600 g |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na popraženie |
|
na popraženie alebo bravčová masť |
|
0,5 l |
|
Omáčka: | |
trocha na zapražku |
|
1 lyžica |
|
7 dcl |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na oleji popražíme do zlatista cibuľku.
-
2
Ryžu vsypeme do misky a na nu nalejeme cibuľlku s olejom alebo masťou pridáme korenie soľ vegetu,sladku papriku...premiešame
-
3
Pridáme mäso a premiešame
-
4
Na dno hrnca dáme pokrájanu kapustu a posypeme rascou
-
5
Lístok kapusty naplníme zmesou ryže a mäska:)...nie príliš veľa aby nevypadávalo:)
-
6
Zakrútime a dáme na kapustu v hrnci:)
-
7
Polejeme pretlakom
-
8
a zalejeme vodičkou:)))
-
9
kapustu zavážime aby sa nevyplavila náplň:))aby všetko držalo po kope:)
-
10
Zatiaľ čo sa kapustička varí pripravíme si omáčku:) Omáčka: 1.roztopíme maslo a pridáme múku
-
11
Pridáme pretlak a chvíľku povaríme pridáme cukor podľa chute:)
-
12
Prajem vám dobrú chuť:)
nemusím ani dodávať, že keď ich navarím, nepotrebujem nič iné aj dva tri dni...