Sedliacka fašírka so zemiakovým prívarkom
			   Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 4. mája 2015
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 4. mája 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Zemiakový prívarok: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mleté mäso dochutíme koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak, dobre premiešame.
- 2
 Potom pridáme vajcia a strúhanku podľa potreby. Opäť premiešame, dochutíme a necháme aspoň hodinu v chladničke.
- 3
 Po vybraní opäť premiešame, nakoniec ešte dochutíme. Strúhankou vystelieme pekáč alebo formu na srnčí chrbát, vložíme fašírku a upečieme pri 200 °C.
- 4
 Prívarok: Cibuľu urestujeme s korením, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme domäkka. Ochutíme soľou, octom, cukrom a zjemníme šľahačkou na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Komentare, ktore boli vymazane, urazali uzivatelov.
Detailnejsi postup pripravy receptu skusime zistit.
Jen mně mrzí ,že jsem se k tomu vůbec vyjadřoval .Už opravdu nebudu komentovat výrobky pánů šéfkuchařů .A tímto pro svoji osobu uzavírám jakoukoliv diskuzi o tomto výrobku .
Takto to robim aj ja, na 500g masa (moze byt aj chude) 4 vajcia a struhanka, nie rozky a fasirka (sekana) je vyborna, makkucka, vobec nie je od vajec tvrda. Skus to najprv spravit a potom hodnot, nie iba teoretizuj.