Sedliacka fašírka so zemiakovým prívarkom

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 4. mája 2015
Sedliacka fašírka so zemiakovým prívarkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
4 ks
50 g
150 g
10 g
10 g
100 g
Zemiakový prívarok:
300 g
10 g
10 g
1 kg
10 g
10 ml
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso dochutíme koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak, dobre premiešame.

  2. 2

    Potom pridáme vajcia a strúhanku podľa potreby. Opäť premiešame, dochutíme a necháme aspoň hodinu v chladničke.

  3. 3

    Po vybraní opäť premiešame, nakoniec ešte dochutíme. Strúhankou vystelieme pekáč alebo formu na srnčí chrbát, vložíme fašírku a upečieme pri 200 °C.

  4. 4

    Prívarok: Cibuľu urestujeme s korením, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme domäkka. Ochutíme soľou, octom, cukrom a zjemníme šľahačkou na varenie.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ak to nie je terminus technicus... tak si myslím, že "sedliacka" v názve má napovedať, že to bude jednoduché a z lacných surovín. Lebo inak fašírka či sekaná je skrátka mletá surovina, môže byť z čohokoľvek. Aj z drahej jahňaciny, alebo ryby, z drahej zeleniny alebo s drahou exotickou zeleninou, ktorá nie je inde exotická, ale domáca... môže byť fašírka z lososa a vnútri kúsky manga a pod.
Robím skoro tak isto. Výborná klasika a nám chutí všetkým. Už dávnejšie som nerobila, musím to napraviť.