Sedliacka fašírka so zemiakovým prívarkom
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 4. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 4. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
4 ks |
|
50 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
Zemiakový prívarok: | |
300 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
|
|
1 kg |
|
10 g |
|
10 ml |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Mleté mäso dochutíme koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak, dobre premiešame.
- 2
Potom pridáme vajcia a strúhanku podľa potreby. Opäť premiešame, dochutíme a necháme aspoň hodinu v chladničke.
- 3
Po vybraní opäť premiešame, nakoniec ešte dochutíme. Strúhankou vystelieme pekáč alebo formu na srnčí chrbát, vložíme fašírku a upečieme pri 200 °C.
- 4
Prívarok: Cibuľu urestujeme s korením, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme domäkka. Ochutíme soľou, octom, cukrom a zjemníme šľahačkou na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Komentare, ktore boli vymazane, urazali uzivatelov.
Detailnejsi postup pripravy receptu skusime zistit.
Jen mně mrzí ,že jsem se k tomu vůbec vyjadřoval .Už opravdu nebudu komentovat výrobky pánů šéfkuchařů .A tímto pro svoji osobu uzavírám jakoukoliv diskuzi o tomto výrobku .
Takto to robim aj ja, na 500g masa (moze byt aj chude) 4 vajcia a struhanka, nie rozky a fasirka (sekana) je vyborna, makkucka, vobec nie je od vajec tvrda. Skus to najprv spravit a potom hodnot, nie iba teoretizuj.