Lasagne bez mäsa

mirkatarby - fotkamirkatarby, 15. marca 2013

Milujem lasagne a hlavne tento variant bez mäsa.Zvyčajne ju robievam s bešamelom,ale tentoraz som si prácu uľahčila a použila smotanu.

3
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
50 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
3 ks
1 ks
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Sójový granulát zalejeme horúcou vodou,dochutíme podľa chuti (zvyčajne používam zeleninový bujón)soľou,vegetou,čiernym korením.Necháme postáť pol hodiny.

  2. 2

    Pokrájeme cibuľu,opražíme na oleji do zlata,pridáme scedenú drvinu,postrúhanú mrkvu,olúpané pokrájané paradajky (narežeme a zalejeme vriacou vodou,necháme postáť pár minút),pretlačený cesnak.Okoreníme,osolíme,pridáme bazalku a oregano podľa chuti (ja dávam pol čajovej lyžičky),podlejeme vodou.Omáčku varíme asi 20 minút.Pred koncom pridáme malý paradajkový pretlak.

  3. 3

    Dno menšej zapekacej formy (cca 15 x 25) pokryjeme omáčkou (rozdelíme si na 2 vrstvy),prikryjeme vrstvou lasagni,opäť dáme omáčku a lasagne.Na vrch rozotrieme smotanu,posolíme,posypeme mletým muškatovým orechom a pokryjeme plátkami eidamu.Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 20 minút.Potom lasagnu odkryjeme a dopekáme ešte aspoň 15 minút,kým sa syr pekne nezapečie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia