Foto: mirkatarby
Milujem lasagne a hlavne tento variant bez mäsa.Zvyčajne ju robievam s bešamelom,ale tentoraz som si prácu uľahčila a použila smotanu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Sójový granulát zalejeme horúcou vodou,dochutíme podľa chuti (zvyčajne používam zeleninový bujón)soľou,vegetou,čiernym korením.Necháme postáť pol hodiny.
- 2
Pokrájeme cibuľu,opražíme na oleji do zlata,pridáme scedenú drvinu,postrúhanú mrkvu,olúpané pokrájané paradajky (narežeme a zalejeme vriacou vodou,necháme postáť pár minút),pretlačený cesnak.Okoreníme,osolíme,pridáme bazalku a oregano podľa chuti (ja dávam pol čajovej lyžičky),podlejeme vodou.Omáčku varíme asi 20 minút.Pred koncom pridáme malý paradajkový pretlak.
- 3
Dno menšej zapekacej formy (cca 15 x 25) pokryjeme omáčkou (rozdelíme si na 2 vrstvy),prikryjeme vrstvou lasagni,opäť dáme omáčku a lasagne.Na vrch rozotrieme smotanu,posolíme,posypeme mletým muškatovým orechom a pokryjeme plátkami eidamu.Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 20 minút.Potom lasagnu odkryjeme a dopekáme ešte aspoň 15 minút,kým sa syr pekne nezapečie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu