Foto: timara
Vždy keď natrafím v obchode na peknú krkovčku neodolám a kúpim. A doma ju potom pripravím na červenom víne. Pôvodný recept som si trochu Zobraziť celý popisVždy keď natrafím v obchode na peknú krkovčku neodolám a kúpim. A doma ju potom pripravím na červenom víne. Pôvodný recept som si trochu upravila a takto chutí podľa mňa dokonalo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Plátky krkovičky si umyjeme, osušíme, trochu naklepeme, osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na oleji, aby sa zatiahli a poukladáme do pekáča. (V pôvodnom recepte sa jednotlivé plátky ešte poprášili múkou, ale keď som to vyskúšala bez múky, mäso bolo na koci krajšie aj chutnejšie, taktiež aj výpek, ktorý zostal na konci bol lepší).
- 2
Na panvici si na olivovom oleji opečieme na plátky nakrájaný cesnak, prilejeme víno, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme (ja ešte dochutím troškou hnedého cukru). Trochu prevaríme a omáčku vylejeme na mäso. Posypeme čerstvými bylinkami. Tymiánom alebo rozmarínom. V originálnom recepte bola nasekaná petržlenová vňať.
- 3
Pečieme prikryté do mäkka pri teplote cca 180 stupňov. Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave. Dúfam, že vám bude chutiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu