Máme rad aj tieto sladké pagáče.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cukrovú repu dobré očistíme a uvaríme do mäkka. Potom vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Pripravíme si kvások z kvasníc trochu letnej vody, trochu cukru premiešať a nechať v teple nakysnúť.
- 2
Asi 80dkg polohrubej múky nasypeme na veľkú dosku, pridáme soľ, prášok do pečiva, cukor, Heru, kvások, mak a samozrejme na jemno nastrúhana cukrová repa. Všetko spolu dobre na doske zmiešame a vytvoríme bochník, ktorý posypeme mukou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť 1 - 2 hodiny podľa kysnutia.
- 3
Po dostatočnom kysnutí cesto vyvaľkáme na 1 až 1,5 cm hrúbky, z ktorého vykrajujeme formičkou asi 4cm kolieska. Na vymastený plech tieto kolieska naukladáme nie príliš na tesno musíme počítať, že cesto nám zväčši objem. Boky pagáčov potrieme troškou oleja a vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme ešte asi 30minút nakysnúť. Napokon pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C - 200°C asi 20 - 30 minút podľa typu rúry. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme papat. Dobrú chuť želám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Domýšľam si ,že ide do cesta,ale ako-strúhaná,alebo rozmixovaná?
Nepoznám tento recept,tak chcem vyskúšať.Všetko makové mám rada.Dík vopred za odpoveď!
A fotečku nemáš?
www.darmoty.sk/index.php?option=com_content&view=a...