Pečená sekaná trochu ináč fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 4. marca 2013
Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept)
Foto: mesiar50

Priprava sekanej nie je zlozita zalezitost.

20
porcií
120 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Hlavné suroviny:
1000 g
500 g kvalitné bez loja a šliach
Koreniny a pomocné suroviny:
1,5 čl
1/2 čl
1/4 čl
1/2 čl
1/2 čl
300 ml
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použil som bravčové mleté mäso a kvalitné hovädzie mlete mäso bez loja a šliach.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsá som zmiešal do kopy.Následne som pridal rýchlosoľ a dôkladne som zmes premiešal. Prikryl som ho sáčkami aby vrch nedostal tzv.kôru.Ďalej som dal mäso do chladničky cca.na 2 hodiny , no vy si ho nechajte prosim vyzriet cca.12 hodin.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mrazničky som si dal vodu asi 500ML treba dať viacej musíme rátať s tým že nám vrch zamrzne.Lad potom rozbyjeme a vodu si scedime a pripravíme si 300ML k vymiešaniu mäsa na jemno.Vodu si rozdelíme na dve rovnaké časti v našom prípade 150ML k jednému miešaniu a 150ML k druhému miešaniu.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsá som si rozdelill približne dve rovnaké časti do dvoch nádob.Bude sa nám lepšie mixovať.Keďže dielo ma byť spracované resp,vymixované do jemna prilievame 150 vody v jednom prípade a potom pri druhom miešaní tiež prilievame 150ML vody.S Tyčovím mixérom opatrne môže sa Prehriať mám 700W tyčový mixoval som to z prestávkami Samozrejme kto má robot je tentoraz vo výhode

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dielo sa nesmie moc prehriať.Teplota miešania resp.kutrovania by nemala prekročiť 12 st.C-Samozrejme v domácich podmienkach sa to nedá udržať.Mne teplomer ukazovall 18st.C..Finálne dielo by malo vypadať asi takto.Dielo od rýchlosoli automaticky zhnedne.Tej rychlosoli sa netreba až tak báť.Aplikuje sa v každom mäsovom výrobku ktorý má ružovú farbu vrátane aj oravskej sllaniny veškerých salám,údenín atď.Totiž bez tochto vyfarbovača by mali výrobky po tepelnej uprave hnedú farbu.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nádobu na pečenie som si vymastil z maslom.Dielo som hádzal do nádoby ako snehové gule aby tam nebolo veľa vzduchu.Tupím nožom som si nakreslil vodorovne dve čiary a potom zvysle ako to ukazuje foto.Je to len z estetickeho hladiska tak spravené.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dielo resp.vykutrované mäso som prykryl papierom na pečenie. Piekol som to prykryté na 180 st.cca.70 min.Po uplynutí tohto času som sekanú vybral z rúry ZLIAL SOM Z NEJ MASŤ A POTOM SOM SI PRESTAVIL RÚRU NA 200 st.C A DAL SOM JU EŠTE PIECŤ cca na 10 min.aby tá sekaná chytila jemnú kôrku ale ozaj iba jemnú.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Finálny výrobok musí byť ružový.Ja som ho krájal za horúca,Doporučujem nechať výrobok odstáť v chladničke cez jednu noc.SAMOZREJME DO CHLADNIČKY POCESTUJE Až PO RIADNOM VYCHLADENí TREBáRS V KUCHYNSKOM DRESE KEĎ INÚ MOŽNOSŤ NEMÁME ASPOŇ HODINU TAM MUSí BYŤ.A SAMOZREJME KEĎ SA NÁM VODA V DRESE ZOHREJE MUSÍME DOPÚŠŤAŤ STUDENÚ VODU. SEKANÁ MUSÍ BYŤ DôKLADNE VYCHLADNUTÁ AJ V JADRE VÝROBKU ČIŽE V STREDE VÝROBKU.Skladujeme pri 5st.C v chladnicke .Takto uskladnená v chladničke vydrží V POHODE DO ŠTYROCH DNÍ ZABALENÉ V ALOBALE.Samozrejme balí sa až po celkovom vychladnutí resp,na druhý deň,

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dnes som sekanú nakrájal a ponúkol synovi k obedu Prajem vám dobrú chuť.

    Pečená sekaná trochu ináč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dielo sa sa ti vydarilo, postup som pochopil , len neviem načo sa tam
kreslia tie čiarky .
angast
samozrejme tie čiary sú tam len tak na ozdobu ale slabo som ich nakreslil
no @mesiar , obdivujem ťa, toto by som nedokázala, ved je to umenie, obdivujem ťa aj za to,že si si dal tú námahu tu vložiť recept, popísal si neúrekom a viem,aká je to tortúra s vkladaním fotiek a detailného popisu. Ale k veci, dala by som si krajček a s domácim chlebíkom, veru dala, ked viem aké mäso je použité. Chválim ťa.