Králik na dubákoch fotorecept

evusik - fotkaevusik, 8. augusta 2010
Králik na dubákoch (fotorecept)
Foto: evusik

Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak Zobraziť celý popisNaša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak sa pritrafí úlovok prekrásnych mladých dubáčikov a v mrazáku je odložený králik, nie je čo riešiť :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

veľa
2 ks
2-3 strúčiky
100 g
1/4 ČL
1 ČL

Postup

  1. 1

    cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Ja používam kameninový hlboký pekáč. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu.....

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prevaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode....

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené mäso vložíme naspäť a .....

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    servírujeme.

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    no a z takéhoto "materiálu som vychádzala. To je včerajší úlovok môjho muža :-)

    Králik na dubákoch (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdezda
Tie dubáčiky sú nááááádherné, žiaľ nemám ani králika, ba ani dubáčiky, aspoň sa vďaka tvojim super fotkám môžem pokochať a domýšľať si vôňu aj chuť :-)))
tankaa
perfektny recept,aj ja zajaca môžem na všetky spôsoby a ešte krajšie dubáky aj mi sme dnes boli,ale ulovok nebol taký peknýako u Vás,ale aj málo poteší.
jody
Óooooooooooooooooooooooooo........... nemám slov!
alexdidi
Tak to teda je úlovok...a s tým králikom...tak to hej........
honestka
oh, joj, zase... su ako malovane! asi na cas zmiznem lebo sa o hubkach nejako vela pise, ked je ich taky dostatok...
babav
Zase pochutka ! @evusik , mas sikovneho hubara, tie dubaky su priam rozpravkove;-).
michsamant
No veru @evusik , nie je co riesit! Ja o dubakoch mozem len snivat. Raz som v obchode videla 2dcl pohar susenych a stal okolo 400rupii = 6.54euro..... tak som prehltla a prehltam aj pri tvojich fotkach :) krasa
evusik
tak je jasné, že v tomto recepte ide hlavne o tie krásne mladé dubáčiky. Ani z mrazených, ani sušených to už nebude ono. My máme teraz na jedálničku hríby, hríby, hríby .... takže ďalšie hríbové recepty sú na ceste.... hlavne keď sa môj muž zase dnes vybral na hríby, ešte niečo nasuším, niečo na varenie (mrazák už praská vo švíkoch) a ostatné rozdám po rodine, lebo aj keď rastú, nie každý vie hľadať :-)
tinca
@evusik hríbiky ako vymaľované, lákavý recept,zajac je trošku suché mäsko,ale tá slanina tomu pomôže. Je to zdravé mäso a pekne naservírované
tinca
@mi ška aj tu sú dubáky sušené nekresťansky drahé
evusik
@tinca máš pravdu, králik je suché mäso, ale je na kuchárovi aby ho dobre pripravil, aby bolo mäsko šťavnaté. Preto máme radšej králika duseného ako pečeného, tam skôr hrozí, že sa mäso usuší a bude také drevnaté. Ale zas taký mladý králiček z nádievkou, je tiež dobrotka, alebo vyprážaný králik, alebo pečený králik z dusenou červenou kapustou a knedľou ..... tých receptov máme fúru, lebo ako som spomínala sme králiková rodina, kedysi sme ich aj chovali a vyzerá to tak, že zase budeme, potom aj tých receptov bude viac, dúfam :-)
tinca
@evusik mamina robievala aj králika na divoko,marinoval sa v páci 2 dni a to bola dobrota, aj vyprážaný je super.
enerrgizer
@evusik tento recept bol môj favorit na výhru, krásne nafotené, ako všetky tvoje recepty a tie dubáky, mäsko a zemiačiky nemajú chybu...
evusik
jéééj @enerrgizer to je od teba milé.... varím veľmi rada, ale občas si myslím, že fotím ešte radšej :-)
3sandra3
mňaam, veľmi chutné... no bodaj by nie, keď je tam veeeeľa dubákov a tie sú úžasné
frezia
Prekrasny recept,musim zohnat zajaca,tie dubaky a mozem ist na to.
evusik
@frezia to sme na tom rovnako :-) ja tiež nemám ani králika, ani dubáky :-(
evusik
@Trnovec (5.5.2017 21:11) ďakujem :) momentálne môžem iba spomínať, králika sme veru nemali veľmi dlho

kvakac
Nóó páni moji tak tomuto hovorím špica. Mám v mrazničke dubáky, akurát som premýšľal o ich využití, tak som natrafil na tento recept. Skúsim to prispôsobiť do PH v týždni . No už teraz viem, že to bude neskutočná dobrota. Darmo si veľký kaliber vo varení. Vďaka za recept.
1x haji
evusik
@Kvakac (24.2.2019 15:05)

keby som tak mala králika :-) dubáky mám len ten králik chýba tak ti ticho závidím, ale prajem nech sa vydarí :-)
1x kvakac
maria1959
Tak králik vonku z mrazáku ,čerstvé dubáky už mám a ide sa variť .Ďakujem za recept.