Foto: evusik
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak Zobraziť celý popisNaša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak sa pritrafí úlovok prekrásnych mladých dubáčikov a v mrazáku je odložený králik, nie je čo riešiť :-)
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Ja používam kameninový hlboký pekáč. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.
-
2
Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.
-
3
Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu.....
-
4
prevaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode....
-
5
upečené mäso vložíme naspäť a .....
-
6
servírujeme.
-
7
no a z takéhoto "materiálu som vychádzala. To je včerajší úlovok môjho muža :-)
keby som tak mala králika :-) dubáky mám len ten králik chýba tak ti ticho závidím, ale prajem nech sa vydarí :-)