Foto: ancicka
Koláč,ktorému neodola nik.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1,5 dl |
|
1/2 |
|
1 PL |
|
1/2 kocky |
|
2 čl |
|
1/2 čl |
|
250 ml vlažné |
|
Maková plnka: | |
100 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
od oka |
|
podľa chutí |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Zapravíme cesto z úvedených prísad.Nezapravovala som kvások,ale priamo.Dala som tri vajíčka,lebo boli malé.
-
2
vypracujeme hladké cesto,
-
3
nateplom mieste necháme vykysnuť.
-
4
Po vykysnúti cesto vyvaľame a urobíme 4 bochničky,2 väčšie a 2 menšie.
-
5
Ešte kým nám cesto kysne,tak si pripravíme plnky.Tvarohovu.
-
7
Makovu:polovicu mlieka dáme zovrieť s vanilkový a kryštalovým cukrom a doňho zaparíme mak.
-
8
Do druhej polky rozhabarkujeme žltko s krémovym práškon a zavaríme do maku.
-
9
makový puding nacháme vychladnúť.
-
10
Cesto väčšie rozvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na vymastený plech. na cesto rozotrieme plnku ,(je to na dva plechy,jedno makové a druhý tvarohové).
-
11
Menšie cesta tak isto rozvaľkáme a ja som na mriežky použila mriežkovaci valček.
-
12
Cesto potom opatrne preložíme na plnku ,potrieme vajcom a upečieme.Upečené pocukrujeme pr.cukrom.
domácich potrebách ?
celý plát nevyvyaľkám:-)))tak robím len obdĺžniky.
@sladkacokoladka ,vyskušaj ,plnka je pudingová.Robím ju takú,lebo môj muž vraví,že ho od čistého maku žaha páli.A ked urobím takto ,tak vraví,že nie a aj maku toľko netreba.
www.pekarskyraj.cz/mrizkovaci_valecek?ItemIdx=1...
nepozrela,ale veľmi pekne ti ďakujem,objednala som si z toho linku
od @ancicky ,zajtra ho mám,super:-)))
A namiesto sušeného mlieka sa do cesta môže dať aj prášková šľahačka, cesto je oveľa jemnejšie, fajnovejšie :-)
S valčekom sa mi mriežky vydarili. Ďakujem