Kuracie prsia s hlivou ustricovou fotorecept

sracz - fotkasracz, 18. septembra 2015
Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept)
Foto: sracz

Som presvedčený, že aj Vy sem tam radi „podľahnete “ vlastnej fantázii podporovanej osobnými chúťkami. Vtedy „tvoríte“ podľa príkazov svojich intímnych chuťových kanálikov. Vznikne Zobraziť celý popisSom presvedčený, že aj Vy sem tam radi „podľahnete “ vlastnej fantázii podporovanej osobnými chúťkami. Vtedy „tvoríte“ podľa príkazov svojich intímnych chuťových kanálikov. Vznikne niečo iné ako v tej naj „reštike“ a ešte keď máte komu a za čo variť, dokonca s perspektívou „odmeny“, tak to už Vaše predstavy predbiehajú realitu. Aj na „oko“ banálna surovina, ako kuracie prsia sa Vašim pričinením môže zmeniť na lahôdku. Hliva, syr, čerstvá mäta, petržlenová a zelerová vňať, to už dokončia za Vás!

4
porcie
12-15 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (rezne)
4 PL
2 PL
6 - 8 ks
250 - 333 g
1 ks
podľa chuti ks
1 PL
podľa chuti
1 ČL
1 - 2 ks
200 - 250 g
1 PL
600 - 800 ml (voda)
4 ks
1 ks
4 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (portobello)




Postup

  1. 1

    v jednotlivých kusoch kuracích pŕs ostrým nožom vytvoríme pozdĺžny otvor, do ktorého budeme ukladať plnku (pokiaľ Vám tento „polotovar“ niečo pripomína, dovoľujem si Vás ubezpečiť, že sa jedná o podobnosť čisto náhodnú)

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme zostavu na plnku

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v zodpovedajúcej panvici, na 2 PL oleja a 2PLmasla, krátko orestujeme pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s „pierkami“

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým pokrájame hlivu ustricovitú (za správne slovenské pomenovanie veľmi pekne ďakujem mojej zlatej sestričke Ágike Borsíkovej spod košického amfiteatru),

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    lístočky mäty (tentoraz som mal kučeravú), petržlenovú a zelerovú vňať,

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ktoré postupne pridávame do orestovanej cibuľky, podľa chuti zároveň osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, KL mletej sladkej papriky, nadstavíme vajíčkom a priebežným miešaním vytvoríme plnku, ktorú necháme ochladiť

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    až teraz, uložené v igelitovom vrecúšku (alebo prikryté celofánovou fóliou), ľahko vyklepeme kuracie prsia (už s vytvorenými otvormi),

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pomocou PL do každého „rezňa“ uložíme plnku a do prostriedku strčíme „tehličku“ údeného oštiepka; podľa chuti osolíme, okoreníme čMČK, uzatvoríme špáradlom

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a do pekného „červeno_hneda“ ich po obidvoch stranách ~ 7÷8´opečieme na 2 PL oleja

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podlejeme vývarom, alebo vodou (~ 250÷300 ml), posypeme drvenou rascou

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a dusíme v rúre vyhriatej na 180 °C (375 °F) ~ 60´, priebežne pomocou kuchyňských kliešti otáčame a občas, podľa potreby podlievame (tak do ½ hrúbky mäsa)

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a ideme do „finále“; na každý „rezeň“ uložíme plátok šunky, ¼ kompótovanej hrušky, plátok syra a nechať „roztiecť“ pri vypnutom zdroji tepelného zdroja

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    stačilo iba niekoľko málo minút a chutné rezy vyzerali takto

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    podával som s lístkami čerstvého špenátu, „mesiačikmi“ paradajky, kockami oštiepku a restovaným „portobello“ (bedľa jedlá)

    Kuracie prsia s hlivou ustricovou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Tak na takýto origoš by som ja sadol za stôl a hneď bez váhania. Až mi sliny tečú mňám. 5*****. A ukladám do k.k.
jofolit
Chlapi vy ste sa dohodli na večer samé dobroty a potom dietuj, hneď som hladná. *****.
izabella929
@sracz , tvoj recept sa mi veľmi páči a tiež rada používam vo svojej kuchyni hlivu, mám ju rada nie len v spojení s mäsom, ale aj samotný perkelt..je to bašta..)
terinka55
Fantázií sa medze nekladú. Super popis a ešte lepší výsledok. Pochvala!
jarunka
Recept sa mi velmi paci, ja mam naplanovane varit nieco podobne v nedelu, len bez naplne, na buduce urobim aj s naplnou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia