Tatársky biftek z hoväzej roštenky fotorecept

atekketa - bez fotkyatekketa, 5. januára 2011
Tatársky biftek z hoväzej roštenky (fotorecept)
Foto: atekketa

Z času na čas si z manželom zaspomíname na 70-te roky a pochutíme na tataráku a zaspomíname na časy keď sme si ho dávali Zobraziť celý popisZ času na čas si z manželom zaspomíname na 70-te roky a pochutíme na tataráku a zaspomíname na časy keď sme si ho dávali v reštauráciach ako delikatesu,keďže dnes dostať hovädiu sviečkovú mrazenú,vyskúšala som to z roštenky,je to na nerozoznanie a nám chutí stále rovnako ako pred 30 rokmi,pre nás je to jedlo chutné a nie zdravé.

30 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
3 lyžičky
3 lyžičky
1 lyžiľka
1 lyžička
2 strúčiky
6 krajíčkov
2 kusy




Postup

  1. 1

    mäso zbavíme blán a i rozmixujeme ponorným mixérom alebo premelieme na mlynčeku,pridáme žľtky a dobre vymiešame ,pridéme kečup a horčicu a znovu dobre vymiešame,množstvo je orientačné niekomu chutí viac horčice inému zase kečupu,dochutíme soľou a korením a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú cibuľu

    Tatársky biftek z hoväzej roštenky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z chleba si urobíme topinky buď nasucho alebo na oleji,topinky potrieme cesnakom a natrieme tatarák.

    Tatársky biftek z hoväzej roštenky (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

bojar
poznám a milujem. raz do roka si ho doprajem v hospode
agora
máme veľmi radi, cez sezónu, t.j. jeseň-zima si doprajeme viac razy, mimoriadna chuťovka, mňam a urobím ho tuším aj dnes.
strigus
:((( prečo sa nedá toto papu vybrať z monitora a koštovať? :-P hneď by som si dala, veeeľmi chutná mňamka, asi si ju zaželám na narodininy :) tiež mávame len výnimočne, raz za rok
maartina
raz za rok si túto dobrôtku aj my doprajeme, nerobím ju však doma, no takmer každým rokom v rámci dovolenky, na ňu chodíme k jednému veľmi "zlatému" pánovi do T.Lomnice ...u neho nám vždy ohromne chutí :)) ...ukladám pre istotu do KK :D
duschko
Velmi dobre. . Cas od casu urbim z morcacich prs a je tiez celkom chutny. Ale hovadzi je hovadzi. Ukladam pre istotu do MKK
sovka62
Aj my ho mávame tak raz do roka a vždy sa čudujem, že hoci to vyzerá ťažko stráviteľné, môj žalúdok, ktorý niekedy protestuje aj proti krupičnej kaši, to znesie. Ešte nikdy mi po tataráku nebolo zle. Robím ho trošku inak, nikdy nedávam horčicu, zistila, že mäso po jej pridaní zmení farbu a to sa mi nepáči, ale pridávam chilli papriku a mletú rascu.
klaura
voľakedy často, v reštaurácií s vínkom a cesnakovými hriankami, dnes ako väčšina ... raz za rok, za dva ... ale milujem ho ... :)
janger
Veru volakedy davno, casto v restauracii s cesnakovymi hriankami, mnam!!!
tinca
aj ja si spomínam kedysi veru aj raz za týždeň sme naň chodievali, ale nepamätám kedy som ho naposledy mala, av eru aj slinky sa zjavili za PC
honestka
@maartina : ze by to bola tradicia ta T.Lomnica? Mali sme ho tam na nase zasnuby v takej skvelej pivnici- uz neviem ako sa volala. a tak si ho tiez pravidelne davame na nase vyrocie (aj castejsie), ale oblohu sme si troska rozsirili. Ja ho aj nadalej skrabem po starom, nemeliem. Aj ked hovoria, ze surove sa nema, zatial ho papame v zdravi.
monzy
Ja robím tatarák tak raz za mesiac-dva. Naposledy som ho robil práve z roštenky a bol úžasný, no v čase núdze vyberiem v Metre hovädzí orech z mladého býka a je tiež dobrý.
mlska
Tatarák sme si dali večer k telke na Silvestra, k tomu vínko a čakali sme na polnočné šampanské, mlsne sme si z neho ujedali. O polnoci bolo to šampanské s cesnakovými pusinkami na zdravie.
evanaaa
2010, ten pivovar- meštiansky, je teraz, ako som tu videla na Drevenej ulici, ale ten starý, pôvodný, padol za obeť novému ( v tedy) mostu SNP, bol pri Dunaji, dobre sa naň pamätám, ale nie na Zuckermandli, trocha ďalej. Je smutné, že vtedajší mocipáni všetky pamiatky zbúrali, teraz len spomínam a pozerám si fotky, ako kedysi Bratislava vyzerala a o čo všetko prišla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia