
Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...

Kuracie stehná v syrovej kruste
Viete, čo robia umelci v čase korony? Napríklad varia takéto vynikajúce jedlá.

Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe
Náš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... ...

Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...

Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...

Hovädzie plátky na hubách Šráca z Košíc
Dostal som sa k nádherným 6 ks hovädzieho „Oko okrúhleho steak-u“. Dokonca za cenu pre „prdôcha“...

Bravčová krkovička s vínovou cibuľou
Mali sme chuť na krkovičku a niečo štipľavé, tak som to dala akosi dokopy a tu...

Pečený losos
Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu......

Špenátový quiche
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do...

Pečený petržlen
Počas zimných večerov obľubujeme chrumkať pečenú zeleninu - napríklad petržlen. Je vhodný aj ako príloha k...

Portugalská polievka
Túto polievku ma naučila variť sestra môjho dedka, ktorá ako 17 ročná v roku 1917 sama...

Volské oko zapečené v krajci chleba
Velmi jednoduchy sposob, ako si mozme trochu inac pochutnat na touste.

Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......

Tuniakové placky - rýchle a chutné
Dnes som na večeru improvizovala - musím povedať, že s úspechom:)

Plnené zapečené rajčiny
Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu,...

Zelňačka jak jí vařím já
Zdravím a předem říkám, že si nedovolím dát název "Kapustnica", protože je to jako s...

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....

Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov,...

Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo,...

Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň...

Kuracia nátierka
Ked ostane z kuracieho masa, tak na druhy den robim vyprazanu ryzu, taka azijska verzia...

Srnčie stehno montagna
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie...

Španielska misa z morčaciny so slovenskou ryžou
Posledné dva dni sa u nás nesú v znamení žltej maslovej fazuľky - suseda nás obdarila poriadnym...

Zapekaná provensalská dobrota
Receptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť....

Kvásková vianočka
Dlho som sa na tento recept odhodlávala, no a konečne prišiel čas :) Výsledok je neskutočný....

Placky z cukety
V miske vymiešam ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri spolu s cibuľou a cesnakom...

Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...

Hovädzia roštenka na červenej cibuli
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...