
Pečený petržlen
Počas zimných večerov obľubujeme chrumkať pečenú zeleninu - napríklad petržlen. Je vhodný aj ako príloha k...

Cuketová baba
Susedka Janka , čo sa cukiet týka, toho roku na mňa myslí, len čo je pravda,...

Plnené zapečené rajčiny
Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu,...

Hovädzie plátky na hubách Šráca z Košíc
Dostal som sa k nádherným 6 ks hovädzieho „Oko okrúhleho steak-u“. Dokonca za cenu pre „prdôcha“...

Bedly v těstíčku
Přejeme krásný večer všem a slibuji, že již nebudu s bedlami otravovat. Toto bude poslední,...

Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň...

Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob
Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...

Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov,...

Dusený ázijský bôčik
Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú...

Špenátový quiche
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do...

Volské oko zapečené v krajci chleba
Velmi jednoduchy sposob, ako si mozme trochu inac pochutnat na touste.

Deravé šišky
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná....

Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté....

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...

Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

Nesmažené rezne
Milujem rezne! Bohuzial, zo zdravotnych dovodou nemozem jest vysmazane veci. Ak ste na tom ako...

Podsitnianske kapustníky
Recept na kapustníky som získala z knihy Slovenský rok . V receptári kniha ponúka originálne recepty...

Bylinkový halibut-platýz
Ryby miluji a tak hodně často vymýšlím, jak na ně. Tentokrát mne inspiroval pořad "Jste...

Plnená pljeskavica balkánskym syrom
a tiez jeden od balkancov, maju dobre recepty tak vam ich sem pomalicky budem pridavat

Cviklová omáčka na cestoviny
Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby.

Francúzske zemiaky podľa nás
Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť....

Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou
Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame. Ak máte doma "kyseliny" ako ja, tak niekedy fakt dôjde...

Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo,...

Srnčie stehno montagna
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie...