Rýchla večera - karé s cestovinou fotorecept

jerica - fotkajerica, 3. júna 2010
Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept)
Foto: jerica

Mám rada k rýchlej príprave večere vykostené karé z konca , kde začína krkovička,je to oveľa šťavnatejšie ako krátke. Je to jednoduché a manželov Zobraziť celý popisMám rada k rýchlej príprave večere vykostené karé z konca , kde začína krkovička,je to oveľa šťavnatejšie ako krátke. Je to jednoduché a manželov jazýček je v nebíčku.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
  (gustin) alebo solamyl
prílohy:
  (moje domáce rezance)
 (smotanový dresing)




Postup

  1. 1

    umyté karé , nakrájam na množstvo aké spotrebujem ,je to najlepšie čerstvé, (umývam v celku) , vyklepem , pokorením korenie na steak a pečené , nesolím , 3.6.2010 čas: 19.13 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okorenené rezne natriem horčicou , obalím v solamyle čas : 19.15 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dáme vodu do taniera ,rezne rýchlo prepláchneme vo vode , musí to byť rýchlo !! na horúcu suchú panvicu dáme mokré rezne čas:19.18 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pečieme na stredne silnom plameni , rezne na panvici horčicou hore bez oleja alebo masti čas : 19.19

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    otočíme na druhú stranu , pol min.prepečieme a prilejeme pol dcl vody , necháme na panvici do vyparenia , neprikrývam čas : 19.22

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    medzi tým , ako sa piekli rezne , mala som pripravené už uvarené rezance , ktoré som jemne posypala bylinkovou soľou. celá tá príprava bola veľmi rýchlo a chutné mäkučké šťavnaté mäsko. servírovala som čas 19.40

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sovka62
Máš jednotku s hviezdičkou. A k nej moju veľkú vďaku za dobrý recept. Som stará kuchárka, ale takto som karé ešte nepripravovala. Je to pre mňa úplne nový postup, ale určite vyskúšam. Mám len jeden problém. Moje titanové panvice sa podľa návodu nemajú ohrievať prázdne, ale asi to risknem.
honestka
@Sovka mozem povedat, ze tiez pouzivam predhriate panvice hlavne na opecenie-zatial sa nic ani jedlu ani im nestalo. Jeden cas bola velka polemika dopredu vyhrievat- hlavne teflonove, lebo ze uvolnuju toxic material, dokonca ludia kvoli nim tu aj sudili DuPont...
gittka
supiš pupiš!perfektné a aké rýchle!a určite aj chutné,tak toto vyskúšam
stefanus191
"no toto", asi som rychlejsi recept nevidel a musi to byt chutne, aj by som skusil ibaze si musim pohladat v Amerike Solamil, vdaka...
jerica
Nezabudnúť na koniec karé, je šťavnatejšie.Je to tak ľahké , len to nie je príprava mäsa na odloženie, hneď na tanier, vtedy to mäsko je fakt lahodne mäkké, mäsko bolo veľmi mladučké a čerstvé.
hanina
Asi som niečo zbabrala - príliš nahriala panvicu a či čo, lebo sa mi priškvarili. Nevadí, zjedli sa aj také .
hanina
Ďakujem skúsim tak, lebo je to fakt rýchlovka a tie ja mám rada.
tatranka
Určite veľmi chutné a rýchle.Tiež pekne naaranžované.Tiež mi záleží,na tom,ako je to na tanieri uložené.Skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia