Rýchla večera - karé s cestovinou fotorecept

jerica - fotkajerica, 3. júna 2010
Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept)
Foto: jerica

Mám rada k rýchlej príprave večere vykostené karé z konca , kde začína krkovička,je to oveľa šťavnatejšie ako krátke. Je to jednoduché a manželov jazýček je v nebíčku.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
  (gustin) alebo solamyl
prílohy:
  (moje domáce rezance)
 (smotanový dresing)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    umyté karé , nakrájam na množstvo aké spotrebujem ,je to najlepšie čerstvé, (umývam v celku) , vyklepem , pokorením korenie na steak a pečené , nesolím , 3.6.2010 čas: 19.13 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okorenené rezne natriem horčicou , obalím v solamyle čas : 19.15 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dáme vodu do taniera ,rezne rýchlo prepláchneme vo vode , musí to byť rýchlo !! na horúcu suchú panvicu dáme mokré rezne čas:19.18 h

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pečieme na stredne silnom plameni , rezne na panvici horčicou hore bez oleja alebo masti čas : 19.19

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    otočíme na druhú stranu , pol min.prepečieme a prilejeme pol dcl vody , necháme na panvici do vyparenia , neprikrývam čas : 19.22

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    medzi tým , ako sa piekli rezne , mala som pripravené už uvarené rezance , ktoré som jemne posypala bylinkovou soľou. celá tá príprava bola veľmi rýchlo a chutné mäkučké šťavnaté mäsko. servírovala som čas 19.40

    Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Máš jednotku s hviezdičkou. A k nej moju veľkú vďaku za dobrý recept. Som stará kuchárka, ale takto som karé ešte nepripravovala. Je to pre mňa úplne nový postup, ale určite vyskúšam. Mám len jeden problém. Moje titanové panvice sa podľa návodu nemajú ohrievať prázdne, ale asi to risknem.
@Sovka mozem povedat, ze tiez pouzivam predhriate panvice hlavne na opecenie-zatial sa nic ani jedlu ani im nestalo. Jeden cas bola velka polemika dopredu vyhrievat- hlavne teflonove, lebo ze uvolnuju toxic material, dokonca ludia kvoli nim tu aj sudili DuPont...