Kuracie ražniči

komodor - bez fotkykomodor, 19. apríla 2010

Tento recept som vymyslel kvôli svojej dcére, pretože nemá rada bravčové mäso.

Suroviny

400 g
2 ks
200 g
12 ks
2 ks
8 lyžíc
2 KL
2 strúčiky
1 téglik
2 lyžice
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté a nakrájané kuracie prsia nakrájame na malé rezne. V miske vymiešame olej, prelisovaný cesnak, grilovacie korenie. Mäso vložíme do marinády a necháme odležať v chladničke asi 2 hodiny.

  2. 2

    Papriku očistíme a pokrájame na kúsky. Ošúpanú cibuľu pokrájame na plátky. Šampiňóny opláchneme vo vode a nakrájame na hrubšie plátky. Marinované kuracie mäso obalíme slaninkou. Na ihly napichujeme striedavo mäso, cibuľu, šampiňóny a papriku. Posolíme, okoreníme a opekáme na grile cca 10-15 minút do chrumkava. Počas opekania potierame marinádou.

  3. 3

    Z jogurtu, kyslej smotany, octu, cukru, horčice, posekanej uhorky a cibule pripravíme omáčku. Prichutíme vegetou a soľou.

  4. 4

    Hotové ražniči polejeme jogurtovou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

hefi
Vyzerá to dobre, vyskušam. dík
sairaam
Takéto ražníky robievam, ale zaujala ma hlavne omáčka, určite je
výborná. Vyskúšam. A ešte sa mi páči, že je to rýchlo pripravené.
ubo857
vyborne :-) zajtra idem nato podla receptu a uz teraz sa tesim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia