Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou fotorecept
Foto: pusta
K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som okorenila a potrela kyslou smotanou. Je to veľmi Zobraziť celý popisK nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som okorenila a potrela kyslou smotanou. Je to veľmi chutné,jednoduché, šťavnaté, voňavé, korenené a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať aj samostatne ako hlavné jedlo, taký výborný "eintopf", ked je tu sezóna novej mladej zeleniny.
porcie
príprava
na 200/funkcia ventilát °C
Suroviny
3 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
4 ks (stredne veľké) |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
asi 4 vetvičky |
|
250 ml |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Cuketu som pokrájala na plátky o hrúbke asi 3 mm.
-
2
Zemiaky som pokrájala na plátky o hrúbke asi 2 mm...
-
3
...a paradajky na plátky o hrúbke asi 5 mm.
-
4
Cesnak som pokrájala na plátky.
-
5
Zo 4 vetvičiek tymiánu som stiahla lístočky.
-
6
Plátky paradajok, rovnako i cuketu a zemiaky som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
7
Plochú podlhovastú jenskú misu som vymazala asi 1 CL oleja,...
-
8
...rozhodila som do nej plátky cesnaku ...
-
9
...a začala som vrstvenie zeleniny od užšieho konca podlhovastej jenskej misy, a síce tak, že som najprv položila koliesko zemiaka, na to som dala šikmo koliesko cukety, dve kolieska paradajok, postupne som počet do šírky zvyšovala a kládla v tomto poradí na seba,...
-
11
...až som zaplnila celú misu.
-
12
Všetko som ešte posypala lístkami tymiánu...
-
13
..vrstvy som posunula rukou na výšku kolmo k sebe,poliala olejom...
-
14
...a potrela kyslou pochúťkovou smotanou.
-
15
Piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii ventilátor, kým neboli zemiaky pekne do červena a do chrumkava a zmäkla aj ostatná zelenina - u mňa to trvalo 30 minút.
-
16
Podávala som priamo v jenskej mise a každý si nabral prílohu k nedeľnému obedu sám, podľa svojej chuti. Zloženie zeleniny a ochutenie je veľmi chutné a príprava rýchla a jednoduchá, príloha pôsobí pekne aj farebne. Môže sa podávať aj samostatne ako ľahké veľmi chutné hlavné letné jedlo a výborný eintopf - odporúčam vyskúšať, splnilo moje predstavy aj o rýchlom a ľahkom nedeľnom varení. Prajem Dobrú chuť :-)
čo sa týka @afataga , ten jej recept nie je z francúzskej kuchyne ani náhodou, @babi ho uviedla na Labuznik.cz, je odtiaľ a okrem toho je to ľudový recept fllámsky, ktorý sa varí v Holandsku a Belgicku, keby si náhodou nevedel. :-)))
vo francúzskej kuchyni je pivo neprípustné, používa sa kvalitné víno :-)
nemaj ma za hlúpu:-)
hovorí sa, že všetky cesty vedú do Ríma, ale v tomto prípade do Žiliny @vydra :-)
dakujem za návštevu pod mojim vlastným receptom, za tvoj milý, dobrosrdečný, inteligentný komentík a prajem ti Pekný deň
dakujem za pochvalu.
dakujem za uznanie i 5*
tvoja pochvala ma veľmi teší.
dakujem.
recept je však môj vlastný, nie je z No.Salty, viem, že je tam podobný a už dlhšie.
@vydra sa jednoducho sekol :-)
dakujem ti veľmi pekne.
recept je však môj vlastný, nie je z No.Salty, viem, že je tam podobný a už dlhšie.
@vydra sa jednoducho sekol :-)
dakujem ti veľmi pekne za uznanie i za 5*, od teba si to veľmi vážim :-)
si fakt super inteligentný, ako vždy.
pekný večer ti prajem.
som rada, že sa ti môj receptík páči
to tvoje musí byť tiež vynikajúce.
dakujem za pochvalu.
viem, že to nevieš prehltnúť, ale je to tak.
a zradím ti ešte čosi:
viacero varecháčov si všimlo, že jeden "obľúbený varecháč" v máji zatrúbil na odchod z varechy a vzápätí v máji sa zaregistroval ako @vydra a odvtedy trolluje dalej DDDD
nevysvetľuj, aby si sa nemusel zamotávať, okrem toho ti už neodpoviem, lebo tvoje komenty už čítať nebudem. :-)
teda aj ty to vieš? :-) no super :-)
aj ja to viem a vedia aj iní.
zabudol si však preložiť a zistil by si rozdiel, tiež si zabudol uvariť :-)
k vôli takej hlúposti si sa zaregistroval :DDDDD
od dnešného dňa žiaden zdroj neuvediem, mňa sa nebude týkať tak isto ako mnohých iných, prišiel by si o prácu :-)
je mi ťa ľúto, prajem ti pekný deň a bohumilú prácu v tvojej domácej kuchyni.
DDDDD
máš absolútnu pravdu.
dakujem.
no vieš, liečia si týmto svoje komplexy :-) ja ich komenty vôbec nečítam, sem - tam sa niečo dozviem z komentárov iných.
teší ma, že tebe sa môj recept páči a si rada, že je tu.
áno, perfektne sa hodí na leto.
dakujm za pekné hodnotenie a uloženie do kk.
t2.aimg.sk/pokec/fotoalbumy/00/o_461092360_71b3c6e...
ak sa ti nedarí pridať foto priamo, pošli ho redakcii a radi ho pridajú.
dakujem za vyskúšanie a skvelú správu.