Foto: marykay
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman.sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo pridané naviac. Konečný výsledok však stál zato. Všetkým fanúšikom cukety, ktorí ho Zobraziť celý popisTento recept bol inšpirovaný receptom z gurman.sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo pridané naviac. Konečný výsledok však stál zato. Všetkým fanúšikom cukety, ktorí ho vyskúšajú prajem dobrú chuť.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kúsky, osmažíme na oleji do zlatista, pridáme nakrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, neskôr nakrájané paradajky, varíme bez pridania vody. Ak však je zelenina suchá a potrebuje podliať, kľudne vodu pridajte.
- 2
Cuketu očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, stred vydlabeme, kôstky vyberieme a vyhodíme, zvyšok pokrájame na malé kúsky a vložíme k zmesi restovanej papriky, mrkvy a paradajky. Medzitým na panvici opražíme kúsky slaniny, ku ktorým pridáme pokrájanú klobásu. Po opražení pred koncom pridáme prelisovaný cesnak. Po pridaní cesnaku klobásu a slaninu viac nerestujeme...len premiešamel.
- 3
K orestovanej paradajke, mrkve a paprike pridáme cuketu a dusíme, kým sa voda nevyparí a kým zelenina nie je uvarená do polomäkka. Primiešame mäsovú zmes, vajíčka a urobíme praženicu. Samozrejme osolíme, okoreníme, pridáme vegetu či iné korania...podľa chuti. Do hotovej praženice primiešame nasekanú mladú cibuľku avšak ďalej už tepelne neupravujeme.
- 4
Plech, resp. zapekaciu misu pokvapkáme olejom podľa potreby, očistené a vydlabané polovice cukety položíme na plech, naplníme zmesou zeleninovo-mäsovej praženice a pečieme pri teplote cca. 180°C 20 minút. Vyberieme z rúry, podľa nálady a chuti posypeme trochou strúhaného syra - ja som použila strúhanú goudu; spustíme gril asi na 4-5 minút a zapekanie dokončíme. Ozdobíme bazalkou, alebo čo máme poruke a podávame so zemiakmi alebo šalátom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu