Nadýchané palacinky - obláčiky fotorecept
Foto: happybunny
Tieto ľahučké palacinky sa rozplývajú v ústach, ako keby ste zahryzli do oblaku. Tento recept vznikol počas mesiacov experimentovania s rôznymi postupmi, takže ak Zobraziť celý popisTieto ľahučké palacinky sa rozplývajú v ústach, ako keby ste zahryzli do oblaku. Tento recept vznikol počas mesiacov experimentovania s rôznymi postupmi, takže ak máte trocha času nazvyš, zabudnite na moje rýchle vegan palacinky - toto je môj nový najobľúbenejší recept na ne inšpirovaný japonskými suflé palacinkami. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V odmerke si pomiešame mlieko a citrónovú šťavu a odstavíme aspoň na 10 minút bokom, kým sa nám vytvoria hrudky. Zmiešame si dokopy múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a soľ.
-
2
Roztopíme si maslo, primiešame ho k "cmaru" spolu s 1 PL aquafaby (náhrada 1 žĺtka) a vanilkovou esenciou, prilejeme do misky k suchým prísadám a vznikne nám takéto husté cesto.
-
3
V druhej miske si k 6 PL aquafaby (náhrada 3 bielkov) pridáme citrónovú šťavu. Mixujeme, kým nezačne peniť. Pridáme 10g cukru a pomaličky postupne prisýpame zvyšok cukru a šľaháme aspoň 10 minút, pokým nedosiahneme konzistenciu ako tuhý sneh z bielkov. *V tomto recepte používame 7 PL aquafaby (tekutina z uvareného cíceru) ako náhradu 1 žĺtka a 3 bielkov.*
-
4
Cesto opatrne zavinieme do snehu, pridávame po troškách a snažíme sa zbytočne veľa nemiešať, aby sme udržali nadýchanú jemnú konzistenciu.
-
5
Na panvici rozotrieme servítkou trocha oleja , rozohrejeme ju a na nízkom plameni pečieme palacinky, kým nezačnú chytať farbu odspodu, cca 3-4 minúty. Je dôležité takto navrstviť kopčeky cesta na seba, aby sme ich mali pekne vysoké.
-
6
Keď sa nám začnú nadychovať, prikryjeme ich pokrievkou.
-
7
Na nízkom plameni ich necháme pomaličky piecť, asi 4-5 minút - tu už to záleží od toho, ako silný je náš sporák, takže na tých prvých zistíme, koľko času naozaj potrebujú, je to individuálne.
-
8
V strede by mali vyzerať takto, veľmi jemnučké a nadýchané.
-
9
Príprava je trocha viac časovo náročná, ale po prvom súste pochopíte, že to stálo za to. :)
-
10
Ja som si pripravila šľahačku, opražila mandle a všetko to poliala karamelovým sirupom. Tento recept nám spraví 10 menších palaciniek. Dobrú chuť!
mama ich skúšala s vajíčkami a vraj boli ešte mäkšie a bielka sú vyšľahané rýchlejšie, takže by som povedala, že nevegan verzia má svoje výhody :D :)
Ja ale s vajíčkami, keď ako čítam sú ešte lepšie. Ukladám K.K.
super, dúfam, že budú chutiť! som zvedavá na odozvu :)
ja som tie klasické lievance nikdy nerobila, väčšinou sledujem recepty v angličtine a tam sú to proste hrubé palacinky, pancakes