Králik na smotane s haluškami
Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, karí, bazalku, 1 cesnak, trochu vegety, ocot, 6 ks nového korenia, balzamikový ocot, worcesterskú omáčku, 2 bobkové listy, čili.
- 2
Po vychladnutí marinády králika naporciujeme a kúsky mäsa dáme na noc do marinády. Na masti speníme do zlatista 2 cibule, kúsky mäsa dáme na cibuľku a prudko opečieme. Dusíme do mäkka, pridáme ešte štipku oregana, karí, bazalky a čierneho korenia. Keď je mäso mäkké, podlejeme ho marinádou – asi 7 dl.
- 3
Nakoniec zahustíme smotanou zmiešanou s mliekom a s múkou. Podávame s cestovinu alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takže dodnes dňa neviem čo k Ferdovi mali susedia či halušky, knedľu alebo cestoviny.