Králik na smotane s haluškami

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
Králik na smotane s haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1/2 ks
2 ks
Omáčka:
1 téglik
0,5 l
3 PL
Marináda:
1 strúčik
6 guľôčok
2 l




Postup

  1. 1

    Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, karí, bazalku, 1 cesnak, trochu vegety, ocot, 6 ks nového korenia, balzamikový ocot, worcesterskú omáčku, 2 bobkové listy, čili.

  2. 2

    Po vychladnutí marinády králika naporciujeme a kúsky mäsa dáme na noc do marinády. Na masti speníme do zlatista 2 cibule, kúsky mäsa dáme na cibuľku a prudko opečieme. Dusíme do mäkka, pridáme ešte štipku oregana, karí, bazalky a čierneho korenia. Keď je mäso mäkké, podlejeme ho marinádou – asi 7 dl.

  3. 3

    Nakoniec zahustíme smotanou zmiešanou s mliekom a s múkou. Podávame s cestovinu alebo knedľou.

Diskusia k receptu

modrykamen
Tak neviem! S haluškami (ako je to v názve ), cestovinou, alebo knedľou?
hubata
Jááj kdeže sú tie časy keď nám sused cez prázdniny požičal zajaca, deti ho vykŕmili, sused ho zabil a chcel nám ho z vďaky dať. Lenže vďaky sa nedožil: Ferda sme oplakali a zjedli ho bratislavskí susedia.
Takže dodnes dňa neviem čo k Ferdovi mali susedia či halušky, knedľu alebo cestoviny.
modrykamen
Do marinády radšej koreňovú zeleninu ako vegetu a do omáčky mletú papriku (som slovák ako repa, ale s maďarskými chuťovými buňkami).
veronika353
Králíka do marinády nedávám,ale někdy vyzkouším.Dnes jsem dělala na smetaně s haluškami:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia